Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Glijen in mantelzorg

Publicatie: 10.11.2021 | Everdien Sambrink Sanderink

Met mijn vijfentachtigjarige buurvrouw had ik in het verleden weinig contact. Ze is een alleenstaande vrouw zonder kinderen en buiten de hechte band met familie kan de rest van de mensheid haar weinig schelen. Ondanks enige lichamelijke gebreken, zoals hartfalen en COPD, redde ze zich redelijk. De laatste jaren veegde ik wel haar straatje en zette haar vuilnisbak aan de kant van de weg. Als dank kreeg ik van de buurvrouw regelmatig een bloemetje.

 

Door corona kon mijn buurvrouw haar familie niet meer bezoeken en ontvangen. Overigens is deze familie helaas de afgelopen tijd flink uitgedund. Buurvrouw heeft nog slechts twee nichtjes en die wonen aan de andere kant van het land. Tijdens de trieste decembermaand heb ik geprobeerd haar en nog een alleenstaande oude buurvrouw iets op te vrolijken, door hen te trakteren op een paar etentjes bij mij thuis. Beide dames hebben dit zeer gewaardeerd.

 

Toen mijn buurvrouw een oproep voor vaccinatie van de GGD kreeg, heb ik de afspraak gemaakt en haar vergezeld naar de locatie. Vervolgens gingen we weer een tijdje ieder ons eigen weg. Tot mijn buurvrouw begin augustus een pijnlijke val maakte. Haar lelijke beenwond moest twee maal per dag door een wijkverpleegster worden verzorgd. Daarnaast ging ik wekelijks met de buurvrouw naar de wondpoli.

 

Na een maand werd de situatie ernstiger. Buurvrouw viel een keer naast bed en een keer bij de wc, met als gevolg ook beschadigingen aan haar andere been. Beide benen genezen niet vanwege problemen met de bloedvaten. Er volgt een lang verhaal, in het kort komt het erop neer dat mijn buurvrouw onmogelijk nog voor zichzelf kan zorgen. Zowel de huisarts, als de zorginstelling en haar nichtjes zijn hiervan doordrongen. Alleen CIZ twijfelt tussen indicatie 3 of 4.

 

Ondertussen zit ik klem. Mantelzorgen voor mijn buurvrouw wil ik absoluut niet. Maar zo'n mens aan haar lot overlaten gaat ook weer niet.

 

WAARDERING

HITS:

334

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
11.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Je beschrijft helder de spagaat waar je eigenlijk in zit, herkenbaar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
11.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Je beschrijft helder de spagaat waar je eigenlijk in zit, herkenbaar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.