Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Gewoon om hulp vragen

“Met de afsprakenbalie sociaal domein van de gemeente...”
“Ja, u spreekt met…”
“…er zijn nog 3 wachtenden voor u”.
Hij slikt het vervolg van zijn zorgvuldig voorbereide beginzin maar weer in.
Hij tuint er telkens in. De ingeblikte receptioniste die je als eerste te spreken krijgt, klinkt steeds levensechter. Even wachten dus. Hij voelt de spanning oplopen. Het is niet gemakkelijk voor hem hulp te vragen. Hij heeft alle natuurlijke hulpbronnen in de participatiemaatschappij geprobeerd. Maar hij moet nu professioneel. Zijn vriendin heeft hem voor de keuze gesteld: je gaat nu echt de hulp van een deskundige zoeken of je gaat eruit.

“Ja, zegt u het maar.”
Daar had hij nu weer niet op gerekend. Meestal telt het stap voor stap af naar één wachtende.
En hij heeft net een slok koffie genomen.
Nu niet verslikken realiseert hij zich bijtijds en neemt even de tijd. “Dag mevrouw, het gaat niet zo goed met mij geloof ik, ik slaap slecht en mijn vriendin….”.
“Mag ik uw BSN?”
Het zweet breekt ‘m uit. BSN? Is dat net zoiets als Sofi? Of is het iets met Digid? Dat moet dan op een kaartje staan, maar waar is het kaartje? Terwijl hij zijn mobieltje vast houdt probeert hij het uit zijn portefeuille te vissen. In dezelfde beweging glijdt zijn hele verzameling op de vloer. Verzekering, Bank, OV, ANWB, Tennis. Zijn hele maatschappelijke existentie spreidt zich aan zijn voeten uit. Hij zoekt het roze van zijn rijbewijs, daar zou het toch op moeten staan. Hij knielt om hem op te rapen.

“Uw postcode met huisnummer is ook voldoende”.
“Oh”. Bij het opstaan stoot hij met zijn hoofd tegen de tafel. “Verdomme…”
“Nou zeg, u hoeft niet te schelden, probeert u het anders later nog maar eens.”
“Nee, nee…niet ophangen”, roept hij net even te hard en hij realiseert zich meteen dat je dat tegenwoordig niet meer doet: ophangen dus. Hoe zeg je dat nu dan ook al weer.
“Meneer …. er zijn nog meer wachtenden”, klinkt het ongeduldig.
“1956 BD en het huisnummer is 126”. Het komt er nu overtuigend en zonder haperen uit.
“U valt onder wijk D, zie ik, die heeft andere spreekuren. U kunt het daar morgen tussen 10.00-11.00 nog een keer proberen. Het nummer vindt u op onze site. Nog een prettige dag verder.”
Verbouwereerd staart hij naar zijn mobiel. Vandaar naar zijn rijbewijs. Burgerservicenummer. Daar staat het.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 393
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster