Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Geweten

De fractievoorzitter van de Christen Unie (C.U.), Gertjan Segers, verwerpt de afschaffing van de dividendbelasting maar zal die maatregel in de Kamer steunen in ruil voor het vele goeds dat is binnengehaald voor de C.U. In werkelijkheid heeft het C.U. bij de koehandel rond het regeerakkoord een schrale oogst binnengehaald. Is dit echter voldoende om het geweten van Segers te sussen? Hoe is zijn afweging van partijbelang versus algemeen belang? Kan hij met een gerust hart de kleine middenstander en Jan met de Pet laten bloeden voor gewin van een paar multinationals? Segers en de C.U.-fractie zitten in een spagaat, trouw aan het regeerakkoord of trouw aan de christelijke partij beginselen. Wat hebben zij te verliezen als ze nee zeggen tegen die afschaffing en er een kabinetscrisis volgt? Niets, want dan worden we  eindelijk bevrijd van het neo-liberale machtsmisbruik dat ons land al te veel te lang in zijn greep heeft.     
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 114

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.