Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Gesetteld

Hoelang duurt dat, gesetteld zijn? Voor velen is daar geen tijdsbegrip voor, en anderen krijgen na vijf jaar al de kriebels. Maar een avontuurlijk leven heeft ook een minder leuke kant. Eenzaamheid ligt op de loer.

Die eenzaamheid voel je niet als je weer in een nieuw land bent. Je moet je aanpassen aan een andere cultuur, je ontdekt mooie plekjes in de natuur, je sluit nieuwe vriendschappen en je werk eist je aandacht op.

Maar als je pensioen in zicht komt en je weer terug wilt naar je geboorteplek waar je vele jaren lief en leed hebt gedeeld, merk je dat de saamhorigheid verdwenen is. De mensen zijn jouw mensen niet meer. De vrijheid die je in den vreemde hebt ervaren, wordt in een keurslijf geperst.

Je krijgt heimwee naar de oorden met een mengeling van nationaliteiten. Waar niemand op je let, waar je kan zijn wie je bent en waar de zon de grauwe sluier van je geboorteland laat verdwijnen. Dan weet je waar je thuis hoort.

Eindelijk gesetteld.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 999

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.