Voor schrijvers, door schrijvers

Column

George Kooymans
Inzendingen: 665
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
George Kooymans
© Han Maas op .
Aantal hits: 138

Jaren geleden reed ik een schaatstocht. Het dampige weer ademde rust.

Ik reed lekker totdat ik een flauw bochtje maakte en weggleed. Ik pakte een takje van een wilg, maar dat bevroren twijgje brak in mijn hand. Ik hoorde een liedje in mijn hoofd, zoals ik altijd een bepaald liedje in mijn hoofd krijg tijdens het sporten; oortjes heb ik niet nodig.

‘I catch a branch and I break it in my hands…’ ‘There’s just  a little bit of peace in my heart…’ hoorde ik nu. De strakke gitaar en de prachtige, hoge stem van George Kooymans.

Ik hoop dat je tóch dat ene takje aangereikt krijgt waaraan je je vast kunt houden, met een beetje vrede in je hart.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "George Kooymans"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(543)
343 commentaren
31 nuttige stemmen.
08.02.21
Feedback schrijfkwaliteit
Mooi, Han.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart