Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Geluid

Golven van geluid uit meerdere bronnen, of van direct en gereflecteerd geluid, kunnen elkaar versterken of uitdoven. Wikipedia vat hier in één zin samen of De Wereld Draait Door wel of geen toekomstperspectief heeft.

Het succesvolle programma heeft een gouden formule. Zo vlak na etenstijd, afwas aan de kant en met koffie onderuit gezakt. Even een uurtje de actualiteit meepikken, nieuwe muziek ontdekken, wat cultuur opsnuiven, kennis opdoen,
en dat allemaal in een rap tempo om niet verveeld te raken en weg te zappen.
Toch ondanks dit alles knaagt de ergernis al een tijdje. De column van Angela de Jong in het AD
(het eenzijdige politieke geluid) heeft bij mij een luikje opengezet om het eens hardop uit te spreken.

Het geluid dat de DWDD produceert is inderdaad eenzijdig, en dat is ook niet zo gek.
Want of het nu gaat over kunst, wetenschap, politiek, sport, welk onderwerp dan ook, het zijn altijd dezelfde gasten die aan tafel worden uitgenodigd. Ik zou ook wel eens een ander geluid willen horen dan bijvoorbeeld dat van Erben Wennemars, Leo Blokhuis, Connie Palmen of Felix Rottenberg.
En als er al eens andere gasten zitten, dan ben ik geïnteresseerd in hun verhaal, wil ik hun geluid horen.
Wanneer Thomas Dekker besluit met de billen bloot te gaan, dan wil ik luisteren naar wat hem beweegt, waarom hij daarvoor kiest. Dan mag de volumeknop van Matthijs van Nieuwkerk zachter.
En natuurlijk mag Matthijs zelf ook een mening hebben, vertellen hoe jammer hij het vindt voor de wielersport.
Is het zijn taak om kritische vragen stellen, maar niet met de dominantie, de betweterigheid of arrogantie waarmee dit nu vaak gebeurt.

Na 11 jaar DWDD wordt het tijd om de kritische blik en vragen eens op de eigen redactie te richten. Nodig wat vaker andere ook goed geïnformeerde gasten uit. En dat mogen soms ook best niet bekende Nederlanders zijn, hoe verfrissend zou dat zijn!
Biedt ruimte voor een afwijkende mening, een andere visie. Respecteer een andere smaak, overtuiging of voorkeur. Sta open voor een ander geluid, of beter nog, moedig het aan!
Zonder het af te serveren, zonder te overrulen, zonder tevergeefs te proberen een ander, het enige blijkbaar juiste DWDD-standpunt op te leggen.
Laat een frisse wind door de redactiekamer en studio waaien, laat de geluiden horen die daadwerkelijk een breed publiek bereiken. Mogelijk dat ik dan weer met aandacht en plezier ga luisteren.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 851
(Gemiddelde waardering 4.8 met 4 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten