Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 626
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Geen nieuws

| Gerrit De Moor
Ik vind het al dagen opvallend dat de nieuwsuitzendingen op radio en televisie langer duren dan pakweg in de maand januari. En even opvallend vind ik dat er maar één nieuwsitem is: Covid-19 aka corona. Heel eigenaardig vind ik het: veel minder nieuwsitems en toch langere nieuwsuitzendingen.
Hadden we maar altijd een pandemisch virus in de aanbieding. Dan is het vluchtelingenprobleem zo opgelost. Van hongersnood in zwart Afrika zou nooit nog sprake zijn. Terreur en oorlog in Afghanistan? Dat is zo 2019!
Dankzij het virus is er niet langer doping in de sport. Er is geen armoede in de favelas van Rio de Janeiro en vrouwen worden niet langer genitaal verminkt in talloze landen ter wereld. 
Corona? Ik ben voorstander!
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 69

(De gemiddelde waardering is 3 door 3 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Geen nieuwsGuido Aerts 09-04-2020 22:49
Nu ja, je kan ook 'achterstander' zijn want als je de cijfertjes één nieuwsuitzendin g gemist hebt. Wie heeft bedacht dat wij elke dag opnieuw precies het aantal opnames, IC patiënten en doden hoeven te weten? Vluchtelingenka mpen, favelas, oorlogen, hongersnood. Iemand moet bedacht hebben dat het met een virusje op te lossen viel. Trump denkt alvast dat het alwéér die Chinezen waren...
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

zondag 22 maart

Geschreven door Luc Verschuren. Geplaatst in Blog.
 Twee dagen in het groen. Hogere slotkoersen dus. Dat is positief te noemen. Herstel is echter pas vanaf drie dagen hogere slotkoersen dus we hebben nog een dag te gaa...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!