Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

398 Hits

Publicatie op:
(Ge)mist, kap (er)mee

Beschaamd zit ik in de trein van Groningen - Utrecht. De wens van de NS om alleen te reizen als het niet anders kan, heb ik terzijde geschoven. Wat heb ik anders aan mijn abonnement. Het moet niet gekker worden.

Mijn zelfgemaakte mondkapje bedekt mijn mond en neus. Reizen met de trein is voor brildragers geen pretje. Met mondkapje en bril reis je altijd in de mist. Tot voor kort vond ik reizen met de trein, vooral als ik een zitplaats had, genieten. Een soort Rail Away in Nederland. Naar buiten kijken heeft nu geen zin. Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik nog steeds zonder bril een boek kan lezen. 

Treinreizen anno 2020 ervaar ik als een variant op spoorzoekertje. De essentie is dat de NS het spoor uitzet en dat aan het eind voor mij als brildrager de beloning wacht. Dan mag het kapje af, verdwijnt de mist als sneeuw voor de zon en kan ik zien hoe mooi het ter plekke is. Blijft de vraag: Wat heb ik onderweg allemaal aan schoonheid gemist? 

NS. Niet Sproeien is een goed advies/ hygiëne kan altijd beter/ mondkapjes zijn altijd vies/ ik houd de 1,5 meter/ daarom is mijn devies: mondkap nee, kap ermee


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "(Ge)mist, kap (er)mee"

© Eelco Visser
19.06.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: