Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

FOMO

Inderdaad het brood is op in de supermarkt. Gelukkig heb ik nog wat afbakbroodjes in huis en ben ik ook met muesli als ontbijt tevreden. Dit gedrag, het “hamsteren” bestaat al wat langer, en is gebaseerd op werkelijk helemaal niets. Terwijl het is niets nieuws, het is meer wat er achter zit.

 Daar is in de beleggingswereld een woord voor, en dat is FOMO. Fear of missing out. Bang om iets te moeten missen.

 In dit geval het toiletpapier of het brood. In de beleggingswereld is het vaak het nieuws en de koopjes. Zoals eerder aangegeven vandaag, het is nog niet voorbij. De Aex-index heeft de volle winst inmiddels weer ingeleverd en sluit nog geen 0,2% hoger. Ja, wel in het groen maar de index heeft ook in het rood gestaan vandaag. Precies volgens verwachting.

 Positief vandaag is dat de beurs inderdaad hoger sluit en dat de waarde van index hoger is geweest dan de stand van gisteren. Negatief is dat de beursindex ook vandaag een lagere waarde heeft laten zien dan de laagste waarde van gisteren. Koffiedik kijken dus.

 Prettig weekend!

 

Dit artikel delen?
 • Hits: 78
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Reacties   

# RE: FOMOLuc Verschuren 14-03-2020 09:15
Jawel hoor Guido, maar aan het einde van de middag tref je daar ook enkel brood uit de diepvries aan. Het alternatief is dus de supermarkt. Alleen nu was ik te laat....
# RE: FOMOGuido Aerts 14-03-2020 10:47
Ook dat nog! Diepvriesbrood bij een 'warme' bakker...Bij ons, afstammelingen van de Oude Belgen worden morgenvroeg de 'pistolets' , croissants etc.. vers aan huis geleverd. Het oude brood is voor de hamster.
# RE: FOMO Guido Aerts 13-03-2020 23:32
Al het tweede stukje waar het over afbakbroodjes gaat. Hebben ze in Nederland geen bakkers meer, ik bedoel warme?

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal