Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 643

FOMO

© Luc Verschuren op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Inderdaad het brood is op in de supermarkt. Gelukkig heb ik nog wat afbakbroodjes in huis en ben ik ook met muesli als ontbijt tevreden. Dit gedrag, het “hamsteren” bestaat al wat langer, en is gebaseerd op werkelijk helemaal niets. Terwijl het is niets nieuws, het is meer wat er achter zit.

 Daar is in de beleggingswereld een woord voor, en dat is FOMO. Fear of missing out. Bang om iets te moeten missen.

 In dit geval het toiletpapier of het brood. In de beleggingswereld is het vaak het nieuws en de koopjes. Zoals eerder aangegeven vandaag, het is nog niet voorbij. De Aex-index heeft de volle winst inmiddels weer ingeleverd en sluit nog geen 0,2% hoger. Ja, wel in het groen maar de index heeft ook in het rood gestaan vandaag. Precies volgens verwachting.

 Positief vandaag is dat de beurs inderdaad hoger sluit en dat de waarde van index hoger is geweest dan de stand van gisteren. Negatief is dat de beursindex ook vandaag een lagere waarde heeft laten zien dan de laagste waarde van gisteren. Koffiedik kijken dus.

 Prettig weekend!

 

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : FOMO

Aantal hits voor dit artikel: 201
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: FOMOLuc Verschuren 14-03-2020 09:15
Jawel hoor Guido, maar aan het einde van de middag tref je daar ook enkel brood uit de diepvries aan. Het alternatief is dus de supermarkt. Alleen nu was ik te laat....
# RE: FOMOGuido Aerts 14-03-2020 10:47
Ook dat nog! Diepvriesbrood bij een 'warme' bakker...Bij ons, afstammelingen van de Oude Belgen worden morgenvroeg de 'pistolets' , croissants etc.. vers aan huis geleverd. Het oude brood is voor de hamster.
# RE: FOMO Guido Aerts 13-03-2020 23:32
Al het tweede stukje waar het over afbakbroodjes gaat. Hebben ze in Nederland geen bakkers meer, ik bedoel warme?

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Voor je gaan
| Esther Goesinne | Poëzie