Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Flexgekte

Er zijn genoeg banen te bedenken waar de zalig verklaarde flexplek nooit zal gaan werken. Neem nou de vervoerssector. Zolang de zelfsturende auto niet is toegetreden tot ons wegennet is het niet wenselijk dat een buschauffeur tijdens de rit naast je op de achterbank plaatsneemt voor een gezellig praatje. Ook voor een chirurg lijkt flexen me lastig. ‘Wat hebben we vandaag? Een gebroken been of problemen in de hersenpan?’
Op kantoor ligt een flexibele benadering vaak wel voor de hand. Je kunt je afvragen waarom je elke dag per se op dezelfde stoel zou moeten gaan zitten. Toch word ik niet meteen wildenthousiast bij dat idee. Ik leg dat graag even uit.
Mijn scepsis heeft onder andere te maken met mensen die na de toiletgang de wastafel negeren. Zelfs voor acrobaten die de stoelgang met losse handen verrichten, maak ik geen uitzondering. Het blijft smerig en roept vraagtekens op.
Er zijn ook lui die de vegetatie in hun neus en oren regelmatig inspecteren. De daarbij opgemerkte onvolkomenheden fiksen ze meteen om vervolgens weer vrolijk verder te werken met ons gezamenlijke toetsenbord en de flexmuis.
En wat vindt u van het volgende verhaal? Vanwege de alom gewaardeerde bescherming van de privacy noem ik de hoofdpersoon Jansen. Dat kan geen kwaad. Vooral niet omdat hij in werkelijkheid Versteeg heet.
Jansen was ingenieur. Hij verdiepte zich in ingewikkelde projecten en voerde duizelingwekkende berekeningen uit. Hij draaide er zijn met zorg gesoigneerde hand niet voor om. Ja, u leest het goed. Jansen pakte elke vrijdagmiddag de nagelknipper uit het pennenbakje voor een kleine onderhoudsbeurt. Zo noem ik het knippen der nagels en het verwijderen van de kleverige resten eronder voor het gemak.
De vraag die bij de nieuwsgierige lezer opborrelt, kan bevestigend worden beantwoord. Ja, er was ook een grote beurt. Elke laatste vrijdag van de maand vond die plaats. De nagelknipper werd ter aankondiging ervan midden op het bureau klaargelegd, waarna Jansen zich met een lichte kreun bukte. Vervolgens gingen de schoenen en kousen uit. Eerst rechts, dan links. Begeleid door een iets luider gekreun legde hij een voet op het bureau. Zorgvuldig nam Jansen zijn teennagels onder handen. Dat er hier en daar stukjes ongecoördineerd wegsprongen was onvermijdelijk. Die waren voor de schoonmaakploeg. Niks aan de hand.
Eenmaal klaar veegde Jansen zijn bureaublad schoon. Zijn gewaardeerde handen wreef hij zorgvuldig aan zijn broek af. Als hij zichzelf daarna weer verloor in een of andere ingewikkeldheid, waren de meeste collega’s nog niet geheel hersteld van het spektakel. Het gekke was, niemand zei er wat van. Wat vast en zeker meespeelde, was de veilige vaste plek die iedereen toen had.
Morgen maar weer lekker flexen!?
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 465
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster