Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Fiddler

Hoewel we “Vrienden” van de schouwburg zijn, is het dit seizoen nog niet van een bezoek gekomen. Dat ligt niet aan het aanbod, maar aan onszelf. Soms komt het er niet van. We zijn dan ook verheugd als we worden uitgenodigd voor de musical “Fiddler on the Roof”, die lovende kritieken scoort. En dat is terecht. Dat is tevens praten achteraf. Vooraf horen toegangskaarten. Als ervaringsdeskundige mag ik die zien te bemachtigen via ons eigen theateraccount. Om onze gastvrouw financieel enigszins te ontzien zet ik in op zaterdagavond en drie kaarten in het lagere prijssegment. Wat schetst mijn verbazing: drie blauwgekleurde - vacante - stoelen naast elkaar vooraan op het balkon! Verder is het stoelenschema rood: bomvol. Ruim op tijd zoeken we onze plaatsen en eenmaal gezeten begrijp ik waarom deze stoelen beschikbaar waren: we zitten achter een of ander scherm dat ons noopt met gestrekte halzen naar het toneel te kijken. Om ons heen is het rustig. Allemaal stoelen van een hogere rang, besef ik. In een vlaag van burgerlijke ongehoorzaamheid schuiven we snel tien nummers door en de violiste op het dak begint te spelen. De even amusante als aangrijpende musical is gebaseerd op de Jiddische roman “Tevje en zijn Dochters” van Sjolem Alejchem en handelt over twijfels en keuzes in een veranderende wereld, waarbij tradities voor het evenwicht zorgen. Net zoals de violiste op het dak probeert het beste ervan te maken en tegelijkertijd te blijven staan. En de bezoekers op het balkon ernaar streven alles te kunnen meebeleven.

10 maart 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 347
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster