Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Fiddler

Hoewel we “Vrienden” van de schouwburg zijn, is het dit seizoen nog niet van een bezoek gekomen. Dat ligt niet aan het aanbod, maar aan onszelf. Soms komt het er niet van. We zijn dan ook verheugd als we worden uitgenodigd voor de musical “Fiddler on the Roof”, die lovende kritieken scoort. En dat is terecht. Dat is tevens praten achteraf. Vooraf horen toegangskaarten. Als ervaringsdeskundige mag ik die zien te bemachtigen via ons eigen theateraccount. Om onze gastvrouw financieel enigszins te ontzien zet ik in op zaterdagavond en drie kaarten in het lagere prijssegment. Wat schetst mijn verbazing: drie blauwgekleurde - vacante - stoelen naast elkaar vooraan op het balkon! Verder is het stoelenschema rood: bomvol. Ruim op tijd zoeken we onze plaatsen en eenmaal gezeten begrijp ik waarom deze stoelen beschikbaar waren: we zitten achter een of ander scherm dat ons noopt met gestrekte halzen naar het toneel te kijken. Om ons heen is het rustig. Allemaal stoelen van een hogere rang, besef ik. In een vlaag van burgerlijke ongehoorzaamheid schuiven we snel tien nummers door en de violiste op het dak begint te spelen. De even amusante als aangrijpende musical is gebaseerd op de Jiddische roman “Tevje en zijn Dochters” van Sjolem Alejchem en handelt over twijfels en keuzes in een veranderende wereld, waarbij tradities voor het evenwicht zorgen. Net zoals de violiste op het dak probeert het beste ervan te maken en tegelijkertijd te blijven staan. En de bezoekers op het balkon ernaar streven alles te kunnen meebeleven.

10 maart 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 429
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…