1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  415 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-09-2020

Hits: 405

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ferd Grapperhaus - klasse, justitie!

Aangepast: 04-09-2020

Diep door het stof ging Ferd Grapperhaus. Stof dat hij zelf heeft doen opwaaien. Het had niet veel gescheeld of hij had bij Fred Teeven in de bus kunnen stappen. Zijn dienstauto onder het stof achterlatend op het Binnenhof. Fred had hem kunnen informeren hoe je het beste bewijsmateriaal kunt verdonkeremanen, hoewel zijn specialiteit bonnetjes is en foto’s wat minder. En aan wijsheid achteraf heb je niets. Maar als ex-werknemer bij het ministerie van Justitie weet Fred wel wat het is om door het stof te kruipen. Fred had Ferd aan een baantje kunnen helpen, als buschauffeur bijvoorbeeld. Of als parkwachter na een cursus fietsen.

Geloofwaardig, daar gaat het om. En dat ben je bij voorbaat al niet als je je schoonmoeder omhelst. Gepaste afstand is daarbij van nature ingegeven. Wat dat betreft is Amerika-correspondent Michiel Vos slimmer. Ik zie hem niet gauw schoonmoeder en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi knuffelen, hooguit huichelachtig met Thanksgiving Day – zoals Amerikanen zijn – als de gordijnen dicht zijn.

‘Hadden we het maar met z’n tweeën gedaan,’ zegt Ferd tot tranen toe geroerd – je moet er niet aan denken met je schoonmoeder erbij. Had in ieder geval de gordijnen dichtgedaan.

Geloofwaardig, het is nu juist voor velen de vraag of die anderhalvemeterregel dat wel is. Al dan niet opzettelijk die regel overtredend, het heeft een fikse bekeuring en een aantekening op een strafblad tot gevolg. Als dank dat Ferd mag blijven, zal hij deze maatregel nog eens tegen het licht houden. Klasse, justitie! Nu kan het wel.

Blijft over de kwestie Alex en Max. Of Alex zijn schoonmoeder heeft omhelsd is niet bekend. Ik denk het niet. Zijn schoonvader is ook jarenlang uit beeld gebleven, en het vliegtuig nemen om hem in Argentinië te bezoeken was toch een te groot risico, zo boven zee...

Foto’s mogen alleen op bepaalde momenten worden genomen. Lekker spontaan: de prinsesjes op fietsen aan het begin van het schooljaar, een paar vakantiekiekjes, daar blijft het bij. Dat Alex en Max te dicht bij een restauranthouder stonden, daar hebben ze al sorry voor gezegd. Ze kunnen niet eens zoals Ferd door het stof gaan, want dat wordt op kosten van de belastingbetaler ruimschoots uit hun huis gezogen. En Rutte zal ze zoals altijd in de Kamer verdedigen, de retoriek van Wilders ten spijt.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

15.09.20
Feedback:
Leuk
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
841
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
809
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
758
Lezen?