Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 642

Feministisch Protectionisme

© Harmen Sneer op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]
Er was een tijd, nog niet eens zo lang geleden, dat onze vrouwen niet veel in de melk te brokkelen hadden. De wereld was een mannenwereld, waarin mannen de besluiten namen die de maatschappij vormden. Toen kwamen in de jaren 60 van de vorige eeuw de Provo’s die zich niet konden vinden in de besluiten van de mannenwereld, voornamelijk onder invloed van drugs als marihuana en LSD, maar ook de Dolle Mina’s die graag “Baas in Eigen Buik” wilden zijn; een licht seksuele inslag dus. Vrouwen wilden niet langer het speeltje van de mannen zijn.

Ziehier de wereld in een notendop in die periode: mannen maakten de dienst uit, vrouwen moesten beschikbaar zijn voor seks voor ongehuwden en voor gezinsvorming en opvoeding voor gehuwden, waarbij ook de christelijke kerk een duit in het zakje deed.

De tijden zijn veranderd. In pakweg 60 jaar zijn de rollen omgedraaid en is de maatschappij vooral feministisch geworden, waarbij de vrouwen dus de dienst uitmaken. Nog niet in alles, wel het meeste. En de maatschappij geniet! Ook vele mannen vinden het uitstekend dat het zo is gelopen en moedigen vrouwen aan om nóg meer deel te nemen in de maatschappij en de thuistaken te laten voor wat ze zijn – misschien dat mannen die dat kunnen overnemen, tenslotte zijn er in die tijd ook enorm veel homofielen (m/v) bijgekomen die het ook niet zo hebben op het zwaardere werk, al zijn huishoudelijke taken ook weer niet de lichtste maar met een glaasje sherry of witte wijn in de geregelde pauzes ook weer goed te doen.

Overal waar je kijkt is het vrouwen wat de klok slaat. Op TV is het vaak een heksenketel van vrouwen die met veel te luide stem door elkaar heen praten, waarbij de woorden met een “a” erg worden aangescherpt. Ook valt op dat de stemmetjes zijn veranderd, het lijken af en toe wel Mickey Mouse-stemmetjes! Hoog in frequentie en vooral ook in decibellen laten de dames van zich horen, de enkele man volkomen links laten liggend en geen kans geven ook maar een zinnig woord uit te brengen. Niet dat de dames iets zinnigs te zeggen hebben, maar ja, ze hebben het voor het zeggen en vallen elkaar niet af, in welke situatie dan ook. Tegenspreken is er zelden bij, wel meespreken en onderwijl een andere kant ter tafel brengen waardoor het primaire onderwerp op de achtergrond wordt gedrukt. Ook het verleggen van de klemtonen is toonaangevend geworden, waardoor mensen elkaar niet meer kunnen begrijpen zonder eerst de concentratie te verleggen naar “wat zegt ze nu weer?”.

Vrouwen in het onderwijs, vrouwen in de zorginstellingen, vrouwen in de regering, in overgrote getale zijn zij aanwezig en zetten de toon, gevoed door onderbuikgevoelens, ook waar de realiteit anders aangeeft. Besluitvorming die na een korte tijd weer wordt teruggedraaid of gewijzigd, en daarna weer, en weer, leveren geen eenduidige besluitvorming en al die veranderingen geven niets dan onbegrip. Kijk naar de boerenprotesten, ze hebben gelijk dat er steeds weer andere richtlijnen komen, zelfs nog voordat de vorige goed en wel in werking zijn getreden. In de rest van de maatschappij is het niet anders. De politie functioneert niet meer, een rijbewijs is niet meer te bemachtigen door chaos in de administratie, ga maar door; sla de krant op en in één oogopslag zie je het nieuws waarbij de maatschappij niet meer functioneert zoals dat eerder wel het geval was. Veranderingen op veranderingen liggen daaraan ten grondslag, niet gehinderd door kennis van zaken, gevoed door de onderbuik. CO2, stikstof, PFAS, defensie, immigratiebeleid, het maakt niet uit, ze zijn overal prominent aanwezig. Zelfs het beleid rond het coronavirus heeft alle tekenen van het creëren van totale chaos door foute besluitvorming, meest doordat de materie mentaal niet wordt begrepen, althans zo lijkt dit voor de bèta-man die zich vastklampt aan realiteiten die meetbaar en reproduceerbaar zijn.

Overal slaan de vrouwen door en er is geen halt mogelijk, nee, ze worden van regeringswege zelfs aangemoedigd en voorgetrokken boven reëel functionerende mannen; van het vrouwelijke geslacht zijn is voldoende om topposities te bekleden, intelligent geschikt of niet – een besluit vooral door vrouwen genomen.

Velen hebben de gang naar de rechtbank gevolgd om de chaos waaraan men werd blootgesteld gecorrigeerd te krijgen en kregen nul op het rekest: er zijn veel te veel vrouwen in de rechtspraak en ze vallen geen enkele andere vrouw in welke positie dan ook af. De redenatie gaat soms van: “nee, we hebben de protocollen niet gevolgd omdat er geen tijd genoeg was om ze te bestuderen (lees: we begrijpen maar de helft), maar achteraf bezien zou het resultaat niets anders geweest zijn als we dat wél hadden gedaan.” De werkwijze is dus van geen belang, het resultaat telt slechts.

Dit is hetzelfde als dat ik met mijn auto door het rode licht rijd en na aanhouding tegen de agent zeg dat als het licht op groen had gestaan ik ook hier had gestaan, dus het resultaat is precies hetzelfde, waar praten we dan over! Ik denk dat de agent ernstig aan mijn intelligentie zal gaan twijfelen en overwegen of ik überhaupt nog verder mag rijden.

Maar het wordt door de rechter (v) geaccepteerd en er volgen geen correcties op het gevolgde beleid, zodat zij carte-blanche hebben om te doen en te laten wat zij willen en er niet verantwoordelijk voor worden gehouden als het misgaat.

Zo lusten we er nog wel een paar, denk ik dan, maar de indoctrinatie van het vrouwenheiligdom zit al veel te diep om ook daaraan maar iets te kunnen veranderen.

Doordat de rechtsgang niets meer oplevert komen er steeds meer demonstraties, onvermijdelijk, want er blijft niets over!

Af en toe verlang ik dan toch weer even terug naar die fijne jaren 60 van de vorige eeuw, waarin we heerlijke muziek creëerden die zelfs nu, na meer dan 50 jaar, nog steeds wordt beluisterd op de radio, en waarin er maatschappelijke besluiten werden genomen die veelal hout sneden en niet na een paar maanden werden gewijzigd.

Nu klinkt dit allemaal vrouwonvriendelijk, zal mij worden verweten, wat zeker niet de bedoeling van deze column is, maar duidelijk moet zijn dat waar het de bedoeling steeds was om mannen en vrouwen als gelijken te behandelen dit station ver is gepasseerd en vrouwen de hoogste boventoon voeren die door feministische protectie van elkaar oncorrigeerbaar is geworden, met negatieve gevolgen voor de samenleving. Dáárover heb ik het hier.
Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Feministisch Protectionisme

Aantal hits voor dit artikel: 210
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Feministisch ProtectionismeEdith E 03-03-2020 22:29
Nou Harm, dat was even stoom afblazen. Opgelucht nu?

(1) Ergens moet ik je nog wel gelijk geven ook. Zoals met alles slaan mensen veel te gauw door.
Maar ik meende toch dat vrouwen ondanks hun posities op de werkvloer toch nog steeds worden onbetaald in vergelijking tot hun mannelijke collega's.
Bovendien worden vrouwen in brieven nog steeds ouderwets aangesproken met "Geachte heer".
# Stoom afblazenHarmen Sneer 04-03-2020 08:23
Door gemakzucht veranderen sommige zaken niet mee met de maatschappij, en dat is ergerlijk. Maar ik ben een voorstander van gelijkheid voor mannen en vrouwen en alles wat er tussenin zit, maar dan zonder de corruptie van het feministische protectionisme die het mogelijk maakt dat vrouwen zich op een ander voetstuk kunnen stellen, de kwintessens van mijn column, want daarmee is de ongelijkheid doorgeslagen. Je kunt nu eenmaal niemand een vinger geven, want je hand gaat er af.
Dank voor je reactie, precies waarom een column bedoeld is, met of zonder taal/spelfouten (was wat gehaast).
# RE: Feministisch ProtectionismeAnita Vlietman 03-03-2020 20:49
Jammer dat ik ten tijden van die mannenwereld nog niet geboren was. Had graag zo een 'echte' man ontmoet.
# Echte manHarmen Sneer 04-03-2020 08:17
Afspraakje maken?
# RE: Feministisch ProtectionismeCritico Punt 03-03-2020 11:13
Los van de inhoud zou het allemaal wat leesbaarder zijn zonder al die tussenzinnen en dergelijke.
# StijlHarmen Sneer 03-03-2020 16:47
Een ieder heeft zijn eigen stijl. Anders wordt het allemaal zo'n eenheidsworst dat niemand meer interesse heeft in zowel schrijven of lezen.
# RE: StijlGuido Aerts 03-03-2020 23:42
Stijl???
# RE: Feministisch ProtectionismeGuido Aerts 03-03-2020 10:37
Dames, deze heer heeft waarschijnlijk nooit veel 'in de pap te brokken' gehad. Maar laat onze kritiek opbouwend blijven en hem feliciteren met het weergeven van 'zijn' sfeer uit de zestiger jaren, de vele taalfouten of schrijffouten nemen we er bij.
# Pap is sop niet waardHarmen Sneer 03-03-2020 16:45
Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar waarom als een oud wijf afkraken op basis van aannames? Of behoor je tot de groep die tot de huishoudelijke taken is veroordeeld door genetische afkomst, omdat je je tot "dames" wendt?
Taalfouten, schrijffouten? Geef maar aan, dat zullen er vast niet veel zijn, maar of dat nu zo belangrijk is in deze is zeer vraag. Daarbij moet je ermee rekening houden dat dit platform niet fantastisch upload en de opmaak en misschien wel woorden automatisch wijzigt. Dat kijk ik niet meer na, en naderhand veranderen is er ook niet bij.
Maar bedankt voor je reactie, hoor, en laten we het leuk houden. En anders slik je maar even, wat!
# FoutenHarmen Sneer 03-03-2020 16:49
Ja, drie spelfouten gevonden! Tsjonge nog an toe!

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

De eenzaamheid van de solipsist
| Gerard Treffers | Kort verhaal