Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Feestje

Het blauwe bord met de naam tussen de cirkel van twaalf sterren is volstrekt overbodig. Na de perfect rechthoekige Overijsselse weilanden, keurig afgepaalde wildgebieden op de Veluwe, aangeharkte monumenten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie rond Utrecht en de onmogelijk aan haar opgedrongen keigaafheid te ontkomen provincie Noord-Brabant, voelt het binnenrijden van het prettig rommelige Vlaanderen als een bevrijding. De ingrediënten die de omgeving vormen ogen direct schots, scheef, vervallen, wanordelijk en kleurrijk vloekend. En er is het voortdurende risico dat rond een hoek, haag, huis of uit elke willekeurige kroeg een peloton wielrenners komt zetten. Is het echt zo ongeorganiseerd als het lijkt? Kan toch bijna niet in een land van driekwart de oppervlakte en met tweederde van het aantal inwoners van de benepen bovenbuur, waar ook nog eens zes regeringen over het gebied aan weerszijden van de schurende taal- en cultuurgrens waken. Redenen en oorzaken wil ik eigenlijk niet eens weten: dat verpest de beleving. Ik laat dat een ongrijpbaar onverklaarbaar mysterie want het maakt het verpozen er zo aangenaam. Ik ben in Kalmthout om met de uitgever van mijn boek wat zaken te bespreken en af te handelen. De formaliteitenronde sublimeert ras naar een meer dan genoeglijke nazit, ondersteund met speculaas, een kersenbonbon en karaktervol Belgisch bier. Onderweg terug naar huis passeer ik, gelukkig aan de andere kant van de weg, een alcoholcontrole. Zo maar, aan het eind van een doodnormale doordeweekse dinsdag. Dan weet ik wat het geheim van Vlaanderen is: het is hier altijd een feestje!

27 januari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 384
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten