Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

377 Hits

Publicatie op:
Dutch Boardroom Palace

 In mijn dagdroom krijgt Paleis Soestdijk een bestemming waar heel Nederland trots op mag zijn.

De oorspronkelijke privévertrekken worden gehuurd door de overheid en onze multinationals, die met behoud van monumentale uitstraling hun vertrek inrichten tot boardroom en wellicht een deel als showroom. De boardroom is voor eigen bijzondere bijeenkomsten en tevens voor onderling topoverleg.

In de algemene ruimten van het paleis komen wisselende exposities van Nederlandse kunstenaars en ontwerpers. De zalen worden benut voor grote bijeenkomsten; concerten, toneel- en balletuitvoeringen, bridge en schaaktoernooien. Tevens blijft expositie over de geschiedenis van het paleis en de bewoners. Het landgoed wordt een prachtig wandelparadijs, met mooie paden langs beelden, bloemen, planten, bomen, groenten en fruit.

Innovatieve bedrijven, vertegenwoordigers van onze universiteiten en sportorganisaties, krijgen ieder een plek in de bijgebouwen.

Bovengenoemde partijen zijn gelijk bij uitstek geschikt om zowel financieel als innovatief bij te dragen aan de algehele renovatie. Met misschien wel de ondersteuning van onze eigen Bank en Giro loterij.

Stel je voor: Dutch Boardroom Palace met internationale allure, wordt de promotie omgeving van Nederland. Onze ideeën, producten, kunst en cultuur allemaal te vinden op een plek. Ideaal bij handelsmissies en wellicht staatsbezoeken. We gaan buitenlandse gasten ontvangen in een toplocatie en tonen wat Nederland allemaal te bieden heeft.

Ook toeristen uit binnen en buitenland kunnen Dutch Boardroom Palace bezoeken en tevens genieten van culturele evenementen. Openluchtconcerten bij de vijver van de tuin en misschien zelfs mogelijkheid voor oer-Hollandse sporten zoals klootschieten en kaatsen. Natuurlijk is op het landgoed ook horeca en een museumwinkel te vinden, maar wel uitsluitend met Hollandsche producten.

Binnen dit plan kan de oorspronkelijke stijl en monumentale waarde van Paleis Soestdijk worden behouden. Met Dutch Boardroom Palace laten we trots aan de hele wereld zien waar Nederland goed en uniek in is. Trots zijn we op ons bedrijfsleven, kunst en cultuur, innovatieve projecten, opleidingen, oranje, sport en spel.
We tonen hiermee met trots ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam gedachtegoed.

In werkelijkheid is Paleis Soestdijk in 2017 verkocht voor een schamele 1,7 miljoen euro. En ja, er zijn plannen die overeenkomen met mijn dagdroom. Maar de werkelijke basis ‘Dutch Boardroom Palace’ ontbreekt. Nu in 2020 is het paleis gesloten voor renovatie en restauratie. Alleen de kosten worden geschat op 100 miljoen euro en wie gaat dat betalen? Buitenlandse investeerders? Hoe wordt dit project rendabel? Deels hotel en deels evenementencentrum? Ja, ook lekker internationaal. Maar niet iets waar ik trots op kan zijn.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Dutch Boardroom Palace"