1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Eva

Publicatie op: 08-05-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Eva

268 Hits.

Eva

 

Ik zal voortaan alle addertjes die zich op enig moment schijnen te verstoppen onder jouw heilige voeten daar onder het gras vandaan fluiten. Zoals de rattenvanger van Hamelen, zo zal ik ze lokken en (ik zal) ze verdrinken in het galgenwater buiten de stadspoorten.

En in de nachten blaas ik de boze dromen van jouw hoofd, ik zie ze hangen want ik waak, ik zal niet slapen als ik voel dat er iets is dat jouw rust bedreigen kan. Ik stuur ze naar een mens die boze dromen kan verdragen, maar altijd weg van jouw zuivere ziel. Zolang ik er ben, zal geen duisternis jouw hoofd bewolken, jouw nachten zullen zacht en lieflijk zijn en jouw hoofd zal licht en rustig dromen.

De enige commotie zal zijn van de vlindertjes en het gefluister van fee Flora, fee Fauna en fee Mooiweer, die hun goede wensen nacht op nacht komen aanbieden.

 

Ik doe dit niet omdat ik lijd aan de grenzeloze vrouwelijke liefdeskwaal, lijdzaam haar eigen idealen en schoonheid opofferend aan een of andere loslopende die haar toevallig opmerkt. Nee, ik doe dit om de schulden in te lossen, dat is een taak van vrouwen, mij doorgegeven van generatie op generatie door de vloeken van mijn moeders moeder en over eeuwenoude graven heen naar Eva toe.

Haar lokroep heeft zich in ons hart gebeten: wij zijn door de grote tovenaar als hoedsters aangesteld van het domme kwaad dat noodzakelijkerwijze zijn schepping binnenwandelde: een moment van onoplettendheid werd hem fataal. Met de desastreuze gevolgen van oorlog, veldslagen, tonnen puin, ontbossing, vervuiling en wapentuig waarmee deze domheid sinds het begin van zijn bestaan onze lieve Moeder verkrachtte.

Mijn taak is het, mijn heilige bestemming, om de onschuld uit jouw woestheid naar boven te scheppen, haar te wekken vanonder de dikke lagen hardheid waaronder jouw verwekker haar bedolven heeft.

En steels, vanuit een ooghoek, zie ik je naar mij gluren, mijn voorzichtige bewegingen beschouwen, iets gloort er diep van binnen, een sprankje hoop als een stipje, streepje ochtendlicht dat de donkere wolken van de nachtelijke hemel weldra zal verdrijven.

En dat kleine sprankje hoop wakkert telkens weer het vuur van mijn bestemming aan, jouw ademtocht doet het kleine kooltje gloeien. Zolang ik jouw adem voel, is er hoop.

En dus moet ik zorgen dat je ademen blijft.

Jouw ademtocht stelt mij gerust, zo weet ik dat het niet te laat is, er is nog tijd om te helen wat gebroken is.Als een kleine coyote vlei ik mij tegen jouw warme lijf, mijn baasje, zolang ik jouw warmte voel, zal ik het niet koud hebben.

Stomend als een oude warmwaterbron in een ijsvlakte, zo ligt jouw lichaam naast mij.

 
PS: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.05.21
Feedback:
Een bijzonder verhaal, maar het is geen column in mijn ogen. Sorry!
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Hercules
257
Lezen?
Homo Digitalis 2012
208
Lezen?