Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

169 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Columns
  • Er is meer nodig om de mens uit te roeien!
Er is meer nodig om de mens uit te roeien!

De coronapandemie, één jaar geleden hadden wij hier nog nooit en te nimmer van gehoord. We hadden geen idee wat ons het komende jaar te wachten zou staan. Ik vind dat maar al te vreemd om dat te beseffen. Ik kan terug kijken in de verschillende ‘memoires’ (gewoon dagboeken) die ik heb geschreven, en ook rond die tijd. Geen één woord dat duid op het verschrikkelijke jaar dat wij tegemoet gingen. Wel dat ik het onzin vond dat de aarde weer eens ‘zou vergaan’. Daarbij dacht ik natuurlijk aan het zooitje randdebielen die dit keer op keer, jaar op jaar, steeds maar weer beweren. Deze mensen, in hoever het mensen zijn, neemt niemand serieus. Niemand. Nooit. (hoop ik)

Maar ik moet eerlijk toegeven dat deze groep er dit jaar aardig dichtbij zat met hun voorspelling van het vergaan van de wereld. De wereld is er et afgelopen half jaar in ieder geval niet op vooruit gegaan. Ik zeg absoluut niet dat we deze mensen, deze groep achterlijken, moeten geloven. Integendeel, ik behoor absoluut in de groep ‘anti-achterlijken’, maar ze hebben er recht op dat het duidelijk is van wie deze ‘bijna goede’ voorspelling kwam, ook al zat die er een beetje (erg) naast. 

 

Gelukkig is er gebleken dat de mensheid een sterk soort is. We zijn met velen, ontzettend velen. En van die velen zijn er ook erg veel en hard getroffen door het jaar 2020, de COVID-19 crisis. Gelukkig zijn er nog mensen die in (redelijk) goede gezondheid verkeren. Ook deze mensen hebben nu last van beperkingen rondom de maatregelen die worden genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Maar toch, de mensen die dit lezen zijn er nog. Dus één ding hebben we als mens geleerd: ‘er is wel wat meer nodig om de mensheid uit te roeien’


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Er is meer nodig om de mens uit te roeien!"

25.09.20
Feedback:
De column is dat niet iedereen dood is door de epidemie en dus hebben de randdebielen ongelijk?
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig