Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Tussen eenvoud en ongeleide projectielen

Na jaren kamperen ben ik er achter dat er niet één, maar twee groepen mensen zijn die een camping bezoeken. Mensen die de rust en de eenvoud opzoeken en mensen die met hun ongeleide projectielen van kinderen nergens anders terecht kunnen dan op een camping.
Driftbuien, kabaal midden in de nacht ... allemaal zeer talrijk aanwezig op een camping. Tel daar de roepende en scheldende ouders bij en het is helemaal feest.

Natuurlijk horen huilbuien en driftbuien tot de opvoeding en het opgroeien. Huilen mag, dat is zeker geen probleem! Boos zijn mag! Maar alles binnen de perken, en het liefst ook binnen de geluidsgrens.

Heeft onze dochter dan nooit driftbuien en huilbuien gehad? Natuurlijk!
Heeft onze dochter dan geen kabaal gemaakt op vakantie? Natuurlijk wel!
Maar dit werd bij ons telkens in de kiem gesmoord.

Ik besef wel dat slecht gedrag niet altijd de schuld van ouders is, maar waar het mij om gaat, is dat ouders beseffen dat hun kinderen te veel kabaal maken. Of het nu aan hen als ouders ligt of niet.

Weet je dat je kind problemen heeft en/of veel kabaal produceert, ongeacht de oorsprong van hun gedrag? Ga dan voor een huisje. Het liefst in the middle of nowhere, waar kabaal maken totaal geen probleem is. Laat je kinderen gillen, laat je als ouder gaan om nog harder te brullen om over je kinderen hun kabaal uit te komen. Maar laat alsjeblief de rust op de campings wederkeren! Tenten en caravans zijn gemaakt uit plastic en dunne stof. Je hoort het minste kuchje. Beeld je dan eens in hoe het voor omliggende kampeerders is als je kind onophoudelijk huilt, brult, tiert en meer decibels produceert dan een overvliegend vliegtuig.

Je hoeft ze niet weg te stoppen, dat vraag ik zeker niet. Aanvaard dat je kinderen meer kabaal maken dan een kudde olifanten die voorbij raast. En hou een beetje rekening met de medemens die zijn zuurverdiende centjes heeft gestoken in een deugddoende, rustige vakantie die veel te kort is.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1130
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten