Samuel van den Brink

Elizabeth

© Samuel van den Brink op 08.09.2022.

Terwijl ik wacht op het nieuws dat de Queen of England is overleden vraag ik mij af hoe het moet zijn om een heel leven lang in de schijnwerpers te staan.
Natuurlijk, u herkent mij ook op straat, spreekt mij aan en wilt met mij op de foto.
Logisch.
Maar dat is een keuze.
Zowel van u als van mij.
Maar de royals van deze wereld hebben die keuze niet.

Alles wat ze doen, zeggen, niet doen, niet zeggen wordt breed uitgemeten door media die denken dat het publiek zit te wachten op het racen van WA, de on(t)roerende aankoopwoede van zijn neef of de pianoescapades van de vader van laatstgenoemde.

Maar laten we eerlijk zijn: Het vriendje van onze kroonprinses, de studentenvereniging waar zij lid van wordt, de cijfers die ze haalt, dat interesseert toch niemand iets?
Mij niet in ieder geval.

Als haar vriendje mijn zoon zou zijn. Dan wel.
Tot die tijd?
Boeie!

Iedereen heeft recht op privacy maar als je als royal ter wereld komt, is de definitie van privacy behoorlijk aan inflatie onderhevig.

Het Verenigd Koninkrijk loopt op dit moment massaal uit voor een oud vrouwtje van 96 met een plots verslechterende gezondheid.
Als ze dat voor ieder persoon in die positie zouden doen, zou er een overschot aan zorgpersoneel zijn.

Een koningshuis kost klauwen met geld.
Daar kan aardig wat zorg van betaald worden, denk ik.

Ik ben zeker geen Republikein of Anarchist of Antichrist maar vind wel dat je je als maatschappij mag afvragen of het in deze tijd nog wenselijk is om een koningshuis te hebben.
Goed, die man moet ook een baan hebben en het zijn ongetwijfeld aardige mensen maar wat zou dat?

Daar zijn er zoveel van.

En die steunen we ook niet op deze manier.
Sterker nog, die mogen vooral meebetalen; Aan de hoge winsten van supermarkt, energiemaatschappij en oliebedrijf.

Ik zou de kosten-baten analyse van een Koningshuis wel eens onafhankelijk en openbaar getoetst willen zien.

Tot die tijd kijk ik ademloos op de BBC naar de live feed over Elizabeth.
Eindelijk weer eens wat anders dan een oorlog in Oekraïne, Syrië, Ethiopië, Libië, Somalië, Israël of enig ander land met een trema in de naam.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 189
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Productwissels, omstellingen, reinigingen en andere wachttijden verkorten met SMED - Bert Teeuwen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.