Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

244 Hits

Publicatie op:
Eiv al eviv (woorden verdraaien)

Ik had "Vive la vie" nooit echt gevolgd. De laatste uitzending wel. Humor en muziek met Geubels en Van Laet. De bewondering voor elkaars talent werd niet onder stoelen of banken gestoken. Was mooi om zien. Mama's jasje heeft meer platen verkocht dan De Kreuners.  Sinds Geubels hen terug onder de aandacht bracht in "Het Huis" kwamen ze na jaren van stilte weer in de picture. En toen ze VL vroegen om deel te nemen in Liefde voor muziek, was het voor mezelf ook een verrassing dat hij mij tot tranen toe kon beroeren met zijn stem.
Van Laet gaf toe dat het er soms heel emotioneel aantoe ging en dat hij soms dacht... Mannekes is dat hier nu allemaal niet wat overdreven, al die ontroering en emoties. .. Maar née, zei hij, het was een echte emotionele beleving van dat moment, met mensen die houden van zingen en muziek, en die daar ook hun gevoel durven inleggen.
En dan lees je een titel in de rioolpers...
"Van Laet heeft serieuze bedenkingen bij Liefde voor muziek. Zijn uitspraak... Is dat nu allemaal niet wat overdreven?"
Volgens mij heeft elke redactie zo wel ergens een vies vuil ventje met heel veel pukkels in een donker hoekje zitten, die elke morgen opstaat en denkt.. Wie krijgt er wat teveel aandacht tegenwoordig en hoe kunnen we dat positieve imago eens gaan ontkrachten.
Hoe een bepaalde twist of andere zinsbouw een heel ander karakter kan krijgen.
Of zoals ik ooit aan de technieker van mijn wasmachine vroeg... Wil je iets drinken of iets anders.  Ipv, wil je een pintje of iets anders drinken. Wat hij toen geantwoord heeft laat ik in het midden maar  het kan alleszins tot gênante situaties leiden. Ik heb nu nog meer sympathie voor Van Laet. Doe het licht nu maar uit.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Eiv al eviv (woorden verdraaien)"

© A. Waegeman
21.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Janneke De Leeuw van Weenen 21.07.20
    Tsja Annick, je moet niet aan een technieker vragen of hij iets wil :) Of heb ik nu je woorden verdraaid? :lol:
    Leuk geschreven en zeer terecht. En zijn helaas altijd mensen die denken dat ze omhoog kunnen komen door anderen naar beneden te trappen.

In elke boekenwinkel: