1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Eiv al eviv (woorden verdraaien)

Publicatie op : 21-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Eiv al eviv (woorden verdraaien)

305 Hits.

Ik had "Vive la vie" nooit echt gevolgd. De laatste uitzending wel. Humor en muziek met Geubels en Van Laet. De bewondering voor elkaars talent werd niet onder stoelen of banken gestoken. Was mooi om zien. Mama's jasje heeft meer platen verkocht dan De Kreuners.  Sinds Geubels hen terug onder de aandacht bracht in "Het Huis" kwamen ze na jaren van stilte weer in de picture. En toen ze VL vroegen om deel te nemen in Liefde voor muziek, was het voor mezelf ook een verrassing dat hij mij tot tranen toe kon beroeren met zijn stem.
Van Laet gaf toe dat het er soms heel emotioneel aantoe ging en dat hij soms dacht... Mannekes is dat hier nu allemaal niet wat overdreven, al die ontroering en emoties. .. Maar née, zei hij, het was een echte emotionele beleving van dat moment, met mensen die houden van zingen en muziek, en die daar ook hun gevoel durven inleggen.
En dan lees je een titel in de rioolpers...
"Van Laet heeft serieuze bedenkingen bij Liefde voor muziek. Zijn uitspraak... Is dat nu allemaal niet wat overdreven?"
Volgens mij heeft elke redactie zo wel ergens een vies vuil ventje met heel veel pukkels in een donker hoekje zitten, die elke morgen opstaat en denkt.. Wie krijgt er wat teveel aandacht tegenwoordig en hoe kunnen we dat positieve imago eens gaan ontkrachten.
Hoe een bepaalde twist of andere zinsbouw een heel ander karakter kan krijgen.
Of zoals ik ooit aan de technieker van mijn wasmachine vroeg... Wil je iets drinken of iets anders.  Ipv, wil je een pintje of iets anders drinken. Wat hij toen geantwoord heeft laat ik in het midden maar  het kan alleszins tot gênante situaties leiden. Ik heb nu nog meer sympathie voor Van Laet. Doe het licht nu maar uit.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 21.07.20
  Tsja Annick, je moet niet aan een technieker vragen of hij iets wil :) Of heb ik nu je woorden verdraaid? :lol:
  Leuk geschreven en zeer terecht. En zijn helaas altijd mensen die denken dat ze omhoog kunnen komen door anderen naar beneden te trappen.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Hot and crowdy
975
Lezen?
Column
Lock down
706
Lezen?
Column
Er zijn erger dingen dan dat
544
Lezen?
Column
Stel je niet aan
528
Lezen?
Column
Suikerklontje
495
Lezen?