1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  419 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-12-2020

Hits: 263

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Eindejaarsluistervoer.

Aangepast: 15-12-2020
Of je het nu wil of niet. Elk jaar weer krijgen we zo begin december de Top 100 of zelfs Top 1000 aller tijden via de ether binnen. Ik kan dat wel smaken want muziek is iets dat mij boeit. Dit jaar ontkom je er waarschijnlijk echt niet aan want nooit zaten we zoveel thuis voor T.V. en radio. Ieder land, radiostation of zender heeft een lijst. Ze zijn een beetje verschillend maar toch ook weer niet. Dezelfde nummers en uitvoerders vind je bijna steevast weer, enkel de quotering is anders. In Vlaanderen hebben we een paar honkvaste classics waar ze in Nederland nooit van gehoord hebben en andersom. Als je bij ons spreekt over Van Dik Hout dan vermoed men een Gamma reclame en Bouwdewijn De Groot was de rechterhand van Willem Van Oranje. Boven de Moerdijk liggen ze dan weer niet wakker van Gorki en is Wim De Craene niet de voorzitter van de NVA?
Nu, enig chauvinisme mag en zolang men niet overdrijft. 
Er is ook een groot generatieverschil tussen luisteraars. 
Mijn zoon, 30, die veel muziek beluisterd, heeft natuurlijk een gans andere smaak dan mezelf. Perfect normaal. Zijn kennis echter over oudere muziek is nihil en om te lachen. 
Fleetwood Mac vond broodje hamburger uit en Toto dient om te gokken. Simon and Garfunkel is een advocatenkantoor en Alice Cooper creëerde een kleine blitse auto. Mooi is dat. 
Zelf probeer ik wel enigszins bij te blijven, uit interesse, want qua kwaliteit is het erbarmelijk. Als ik die hitparades bekijk, met bovenaan al die jaren 70-80 songs, dan komen de tranen in mijn ogen. Die hedendaagse brol en dat modern gejengel zal iedereen snel snel vergeten en nooit de eindejaarslijsten halen. Heel soms verschijnt er eens een uitzondering en geraakt er iemand halfweg om het jaar daarna terug in vergetelheid te eindigen. Spijtig en vooral jammer voor onze nakomelingen en gelukkig dat dít ieder jaar nog eens opgerakeld wordt. Degenen die wensen kunnen zo nog een beetje feeling houden met wat eens was. 
Waar we het wél over eens zijn is, ieder jaar wéér, de bezitter van de eerste plaats. Freddy en zijn koninginnen staan daar al wel effe, misplaatst, té lang op het hoogste podium. De rapsody van de Bohemers is apart maar het béste óóit gemaakt?
Als ik thuiskom en eens wil chillen zet ik dát toch niet op.  Wil je eens lekker dansen of een leuk deuntje horen om in the mood te komen neem je toch gegarandeerd iets anders. En ja, de drag queen van Zanzibar heeft vocaal iets te bieden en zeker voor dat soort bombastische liedjes. Maar om dit nou telkens wéér bovenaan te zetten?
Doch smaken verschillen en elke gek zijn gebrek zeker. 
Ik beschouw mezelf fan van zowel radio als T.V. competitie om het mooiste lied. Niet dat het superspannend is maar tegen oudejaarsavond kijk ik toch steeds weer naar de ontknoping uit. Ik hoop dat ze me dit jaar eens positief verrassen en anders, volgend jaar beter zeker. 
 
P.z.Wever.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.12.20
Feedback:
Leuk om te lezen, maar nummers van Amy Winhouse, Adele en zo zijn er veel meer zijn voor mij ook zeker de moeite waard.
Show more
16.12.20
Feedback:
Goed geschreven Pat! Ik kan ook niet zoveel met de meeste moderne hits.
Show more
15.12.20
Feedback:
Leuk geschreven en ben het ook met je eens.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Napoleon Bonaparte.
298
Lezen?
Column
Brussels by night.
292
Lezen?
Column
Invasie van Oranje.
268
Lezen?