Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 648

Goodbye Body

© Eggerik Dockx op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Columns
Hits: 125

s het niet stilaan tijd om de koe bij de horens te vatten. Stoppen om moeder aarde te besmeuren. Stoppen met elkaar te vertrappelen. Stoppen met sterven aan vreselijke ziektes. En waarom niet, stoppen met te sterven.   Geen dwergpasjes maar een  ongeëvenaarde gigantische reuzensprong. Dit door alles in te zeetrzn op het downsizen. Het downsizen van wat al de ellende veroorzaakt, namelijk , het menselijk lichaam. Terugkeren naar de massa van bij de start van onze evolutie. Toen waren we een drietal cellen groot. Maar die dan eveneens de natuurlijke complexiteit hebben om alles te kunnen blijven ervaren wat ons vandaag zo uniek maakt. Vergelijk het met de  kracht van een smartphone.Die is oneindig veel meer dan de kracht van de eerste generatie mainframe computers. Maar neemt een fractie van de plaats in.. Ons lichaam is een  enorme energievreter die enkel dient om onze geest van zintuigen te voorzien.  Als we erin slagen ons te verkleinen naar de grootte van 1 cel , zou de gehele wereld bevolking passen in een regenton.

Dit artikel delen?

De waardering voor: "Goodbye Body"

Geschreven door Eggerik Dockx .

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

Klik op het gewenste aantal sterren om een waardering te geven. Daarbij: 5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Negatieve stem
| Marijke Janssens | Blog