1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  415 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 18-07-2020

Hits: 444

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

EEN STATEMENT VAN LINDA

Aangepast: 18-07-2020

Linda de Mol zette zichzelf op de voorpagina van haar blad LINDA.
In bikini op de foto.. Om een statement te maken, begreep ik. Omdat het, volgens haar, lijkt alsof de moeders van tegenwoordig niet mee waren op vakantie, geen deel uitmaken van mooie herinneringen – puur uit onzekerheid. Over hun lichaam.

Ook zegt zij ergens: “Terwijl onze kinderen ons gewoon de allermooiste mama vinden en het vast leuk vinden ons later terug te zien op die jeugdfoto’s, in plaats van te moeten vra­gen: ‘Was jij niet mee naar Griekenland toen, mam? Ik zie je nergens.’
Dus om dat statement te maken, moest Linda met de billen bloot. En dus in bikini op de cover.

Zij vond dat erg moeilijk, begrijp ik. Vanwege de paar pondjes teveel. Op TV hoorde ik haar zeggen dat ze eindelijk haar lichaam accepteert zoals het is. Dat zij haar overgewicht een plekje heeft gegeven. Gelet op de foto, hoeft dat beslist geen grote plek te zijn hoor. Zo overgewichtig is zij nu ook weer niet. Sterker nog. Er mankeer niets aan haar lichaam. Ziet er perfect uit. Dus waarom in vredesnaam dat statement? Dat zijn gewoon dingen die ik mij afvraag.

Lichaam accepteren…plekjes geven…Nou…ik wil niemands goede humeur  bederven hoor maar zulke opmerkingen raken natuurlijk kant noch wal.   Dat riekt mij teveel naar slajanussengedrag, excusez le mot.
Ik bedoel, iedereen weet nu wel dat elk pondje door het mondje gaat dus in plaats van dat gejammer over een plek geven, kun je beter je eetgedrag iets aanpassen. Gewoon even je mouwen opstropen. Even dat diva gelul op een laag pitje.

Elke dag een droge wortel in plaats van al die hompen kaas zullen de ponden doen vervliegen als sneeuw voor de zon. Wat je ook kunt doen is wat vaker de sportschool bezoeken. Een uurtje of zestien continue op een loopband in de hoogste versnelling doet wonderen met de gastvrij binnengehaalde en vastgeroeste calorieën en koolhydraten.
Kijk, voor mij is het geen optie, die wortels en die sportscholen. Ik ben een vleesgeworden koolhydraat. Het liefs zwem ik zelfs in de koolhydraten . Maar ik heb makkelijk praten, mijn stofwisseling voldoet als een dolle.

Dus, waar het volgens mij bij dit statement echt om gaat is iets heel anders. Ik geloof niet in dat flauwe gezanik over “plekjes geven” en “mijn lichaam eindelijk accepteren zoals het is” . Dat is het jargon van de Libelle ‘s en de Flairs van deze wereld. En de Linda natuurlijk. Die zou ik bijna vergeten.
Nee, volgens mij kan het Linda geen moer schelen wat een ander vindt van haar gewicht. Volgens mij kan het haar zelf ook allang geen reet meer schelen. Waar het echt om gaat is dat het blad de Linda in deze komkommertijd, verkocht moet worden. En als de oplagecijfers iets dalen dan is de oplossing: Linda herself, vol in de niet bestaande extra ponden op de foto op de cover. Dat verkoopt als een tierelier! Even een statementje erbij en hup, de verkoopcijfers vliegen de pan uit. En het is weer eens iets anders dan dat eeuwige corona.

En gelijk heeft ze hoor. Haar schoorsteen moet ook roken. Haar motor moet ook blijven draaien. Kortom; haar centjes moeten ook ongehinderd binnen blijven stromen.
Soit! Niks mis mee. Alle begrip voor. Maar hee, verlaag jezelf niet en belazer het publiek dan niet met dat slappe “happinez” gezeur over plekjes geven en de boel accepteren.
Zeg gewoon dat jij de kar die “de Linda” heet moet trekken en dat die kar , gezien het overgewicht aan onkosten waarmee het is beladen, bepaald niet makkelijk te trekken is. Kijk! Dan hebben we het tenminste over een statement dat geloofwaardig is..

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

18.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waardering.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1118
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1115
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
746
Lezen?