Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

335 Hits

Publicatie op:
EEN STATEMENT VAN LINDA

Linda de Mol zette zichzelf op de voorpagina van haar blad LINDA.
In bikini op de foto.. Om een statement te maken, begreep ik. Omdat het, volgens haar, lijkt alsof de moeders van tegenwoordig niet mee waren op vakantie, geen deel uitmaken van mooie herinneringen – puur uit onzekerheid. Over hun lichaam.

Ook zegt zij ergens: “Terwijl onze kinderen ons gewoon de allermooiste mama vinden en het vast leuk vinden ons later terug te zien op die jeugdfoto’s, in plaats van te moeten vra­gen: ‘Was jij niet mee naar Griekenland toen, mam? Ik zie je nergens.’
Dus om dat statement te maken, moest Linda met de billen bloot. En dus in bikini op de cover.

Zij vond dat erg moeilijk, begrijp ik. Vanwege de paar pondjes teveel. Op TV hoorde ik haar zeggen dat ze eindelijk haar lichaam accepteert zoals het is. Dat zij haar overgewicht een plekje heeft gegeven. Gelet op de foto, hoeft dat beslist geen grote plek te zijn hoor. Zo overgewichtig is zij nu ook weer niet. Sterker nog. Er mankeer niets aan haar lichaam. Ziet er perfect uit. Dus waarom in vredesnaam dat statement? Dat zijn gewoon dingen die ik mij afvraag.

Lichaam accepteren…plekjes geven…Nou…ik wil niemands goede humeur  bederven hoor maar zulke opmerkingen raken natuurlijk kant noch wal.   Dat riekt mij teveel naar slajanussengedrag, excusez le mot.
Ik bedoel, iedereen weet nu wel dat elk pondje door het mondje gaat dus in plaats van dat gejammer over een plek geven, kun je beter je eetgedrag iets aanpassen. Gewoon even je mouwen opstropen. Even dat diva gelul op een laag pitje.

Elke dag een droge wortel in plaats van al die hompen kaas zullen de ponden doen vervliegen als sneeuw voor de zon. Wat je ook kunt doen is wat vaker de sportschool bezoeken. Een uurtje of zestien continue op een loopband in de hoogste versnelling doet wonderen met de gastvrij binnengehaalde en vastgeroeste calorieën en koolhydraten.
Kijk, voor mij is het geen optie, die wortels en die sportscholen. Ik ben een vleesgeworden koolhydraat. Het liefs zwem ik zelfs in de koolhydraten . Maar ik heb makkelijk praten, mijn stofwisseling voldoet als een dolle.

Dus, waar het volgens mij bij dit statement echt om gaat is iets heel anders. Ik geloof niet in dat flauwe gezanik over “plekjes geven” en “mijn lichaam eindelijk accepteren zoals het is” . Dat is het jargon van de Libelle ‘s en de Flairs van deze wereld. En de Linda natuurlijk. Die zou ik bijna vergeten.
Nee, volgens mij kan het Linda geen moer schelen wat een ander vindt van haar gewicht. Volgens mij kan het haar zelf ook allang geen reet meer schelen. Waar het echt om gaat is dat het blad de Linda in deze komkommertijd, verkocht moet worden. En als de oplagecijfers iets dalen dan is de oplossing: Linda herself, vol in de niet bestaande extra ponden op de foto op de cover. Dat verkoopt als een tierelier! Even een statementje erbij en hup, de verkoopcijfers vliegen de pan uit. En het is weer eens iets anders dan dat eeuwige corona.

En gelijk heeft ze hoor. Haar schoorsteen moet ook roken. Haar motor moet ook blijven draaien. Kortom; haar centjes moeten ook ongehinderd binnen blijven stromen.
Soit! Niks mis mee. Alle begrip voor. Maar hee, verlaag jezelf niet en belazer het publiek dan niet met dat slappe “happinez” gezeur over plekjes geven en de boel accepteren.
Zeg gewoon dat jij de kar die “de Linda” heet moet trekken en dat die kar , gezien het overgewicht aan onkosten waarmee het is beladen, bepaald niet makkelijk te trekken is. Kijk! Dan hebben we het tenminste over een statement dat geloofwaardig is..


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "EEN STATEMENT VAN LINDA"

18.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    5/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig