Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Een spetterend duet

Ik douche normaalgesproken nooit met mannen. Geen behoefte aan, maar het komt er ook nooit van. Ja, wel toen ik nog voetbalde, na de wedstrijd. Maar na mijn voetballoopbaan is het nooit meer gebeurd. Tot de laatste dag van onze vakantie.

We stonden met het gezin op een camping en waren voor het douchen aangewezen op een verzamelgebouwtje waar je je borden en bestek, kleding en jezelf schoon kon spoelen.

Tegen elven stapte ik met handdoek, schone onderbroek en flesje Doppeldouche zachtjes neuriënd de herenafdeling binnen. Daar waren twee douchehokjes ingericht, naast elkaar met een dunne wand ertussen. Eén van de hokjes was in gebruik. Dat leidde ik af aan de klaterende waterstralen, het gespetter en luidruchtige geproest.

Ik stapte in het andere hokje en ging ook aan de slag. En toen gebeurde het. De man begon te zingen. Eerst zachtjes, alleen voor zichzelf, maar al snel steeds luider. ‘Laat me’, van Ramses Shaffy.

Zoals Shaffy, en later onder meer André Hazes, het lied vertolkte was prachtig, moeilijk om te evenaren. Maar het moet gezegd, de man naast mij bracht het er goed vanaf. En ik begon mee te zingen. Ik kon er niets aan doen. Ik verkeerde in een onbezorgde vakantiestemming. Het kon me niks schelen.

De man naast mij stopte abrupt met zingen. De verbazing was voelbaar door de dunne wand. Ik zong stug door en na enige aarzeling haakte hij in. Samen zongen we lekker door. Totdat de man er een punt achter zette; hij was eerder begonnen met douchen dan ik en was ook eerder klaar. Zo gaat dat nu eenmaal.

De douche werd uitgedraaid, zijn stemgeluid stierf af en ging over in een soort gemompel. Zelf zong ik nog door. Ik hoorde wat gestommel en het openen en sluiten van het deurtje. Op klepperende slippers liep hij weg.

Ook ik hield het voor gezien. Ik zette de douche uit, droogde me af, kleedde me aan en liep het hokje uit. De doucheruimte was leeg. Ik hoopte nog een glimp op te vangen van die man. Maar ik zag niemand. Nooit zal ik weten met wie ik dit verrassende duet heb gezongen.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 290
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten