• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Een nummer of een gezicht

Publicatie op : 31-01-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Een nummer of een gezicht

235 Hits.

Een nummer of een naam?

Ik ben weer eens erg vroeg wakker. Zo’n nacht die veel te kort is en weigert om langer te worden. Polly de poes heeft haar ochtendwandeling achter de rug en ligt te slapen in een doos.

Corona heeft ervoor gezorgd dat mijn ritme, geen ritme meer mag zijn. Ik ben trouwens benieuwd wat er met de Corona uitspattingen zal gebeuren? Wordt het weer een avondje retoriek, bombastisch taalgebruik of gekakel, wat duidt op het met moeite leggen van een windei. Durven al die organen, die samen de Overheid vormen, zelfreflectie te tonen om recente uitspattingen in de toekomst uit te bannen?

De kloof tussen bevolkingsgroepen op de arbeids, woningmarkt en het onderwijs is groot. Evenals het onderlinge vertrouwen en het vertrouwen tussen Burger en Overheid.

De macht van de Overheid is duidelijk geworden gedurende de toeslagen affaire. En door deze macht kwamen woorden als zelfingenomenheid, onmacht en zwartgelakte dossiers tot leven.

De premier veranderde zijn standpunt toen hij mensen ontmoette die hem vertelde, lieten zien en voelen wat het zwarte pieten verhaal met hen deed. Het MH 17 verhaal heeft alle Nederlanders geraakt omdat het gezichten liet zien van alle betrokkenen. Ik pleit voor een herziening van het antwoord op de vraag: hoe krijgen we de menselijkheid weer terug binnen de samenleving en tussen de Burger en Overheid? Alleen, wie gaat het antwoord opschrijven?

Is het de huidig gevestigde orde of durven de huidige machthebbers vreemden uit te nodigen aan hun tafel? Uit naam van de menselijkheid. En waar ik met overtuiging onder het contract, mijn handtekening kan neer zetten. Een contract gebaseerd op ontmoetingen en onderling vertrouwen, aangenaam!

                                                                                       … Jiwa.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.02.21
Feedback:
Ben het met Annemarie eens, je stipt een hoop onderwerpen aan zonder tot een punt te komen. Ik denk dat je stuk beter tot zijn recht zou komen als het uitgebreider was, met een goede onderbouwing. Zo schrijf je bijvoorbeeld dat jouw ritme door corona geen ritme meer mag zijn. Hoe bedoel je dat?
Verder vielen mij een paar grammaticale slordigheidjes op. Ik heb ze gecorrigeerd: corona-uitspattingen, toeslagenaffaire, arbeids- en woningmarkt, burger en overheid, … ontmoette die hem vertelden... Tussen de Burger en Overheid: ofwel schrijf je tussen de burger en de overheid, of tussen burger en overheid. Succes met schrijven Edwin!
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.01.21
Feedback:
Je hebt het over allerlei onderwerpen maar wat is nu je punt?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur: