T.g.v een storing zijn er mogelijk problemen bij bepaalde gebruiksmogelijkheden. We onderzoeken momenteel de oorzaak en werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

170 Hits

Publicatie op:
Een nummer of een gezicht

Een nummer of een naam?

Ik ben weer eens erg vroeg wakker. Zo’n nacht die veel te kort is en weigert om langer te worden. Polly de poes heeft haar ochtendwandeling achter de rug en ligt te slapen in een doos.

Corona heeft ervoor gezorgd dat mijn ritme, geen ritme meer mag zijn. Ik ben trouwens benieuwd wat er met de Corona uitspattingen zal gebeuren? Wordt het weer een avondje retoriek, bombastisch taalgebruik of gekakel, wat duidt op het met moeite leggen van een windei. Durven al die organen, die samen de Overheid vormen, zelfreflectie te tonen om recente uitspattingen in de toekomst uit te bannen?

De kloof tussen bevolkingsgroepen op de arbeids, woningmarkt en het onderwijs is groot. Evenals het onderlinge vertrouwen en het vertrouwen tussen Burger en Overheid.

De macht van de Overheid is duidelijk geworden gedurende de toeslagen affaire. En door deze macht kwamen woorden als zelfingenomenheid, onmacht en zwartgelakte dossiers tot leven.

De premier veranderde zijn standpunt toen hij mensen ontmoette die hem vertelde, lieten zien en voelen wat het zwarte pieten verhaal met hen deed. Het MH 17 verhaal heeft alle Nederlanders geraakt omdat het gezichten liet zien van alle betrokkenen. Ik pleit voor een herziening van het antwoord op de vraag: hoe krijgen we de menselijkheid weer terug binnen de samenleving en tussen de Burger en Overheid? Alleen, wie gaat het antwoord opschrijven?

Is het de huidig gevestigde orde of durven de huidige machthebbers vreemden uit te nodigen aan hun tafel? Uit naam van de menselijkheid. En waar ik met overtuiging onder het contract, mijn handtekening kan neer zetten. Een contract gebaseerd op ontmoetingen en onderling vertrouwen, aangenaam!

                                                                                       … Jiwa.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een nummer of een gezicht"

© edwin willemsen
03.02.21
Feedback:
Ben het met Annemarie eens, je stipt een hoop onderwerpen aan zonder tot een punt te komen. Ik denk dat je stuk beter tot zijn recht zou komen als het uitgebreider was, met een goede onderbouwing. Zo schrijf je bijvoorbeeld dat jouw ritme door corona geen ritme meer mag zijn. Hoe bedoel je dat?
Verder vielen mij een paar grammaticale slordigheidjes op. Ik heb ze gecorrigeerd: corona-uitspattingen, toeslagenaffaire, arbeids- en woningmarkt, burger en overheid, … ontmoette die hem vertelden... Tussen de Burger en Overheid: ofwel schrijf je tussen de burger en de overheid, of tussen burger en overheid. Succes met schrijven Edwin!
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.01.21
Feedback:
Je hebt het over allerlei onderwerpen maar wat is nu je punt?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: