Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Een nieuwe zomer, een nieuw begin

Juni. De laatste lessen worden gegeven, de stokroos pronkt met haar eerste bloemen en de overbuurman geeft zijn caravan een schoonmaakbeurt. De zomervakantie komt eraan, de grote vrijheid waar iedereen die niet in het onderwijs werkt waarschijnlijk en terecht jaloers op is. Voor mij is het dit jaar niet alleen de vrijheid van het werk. Nog een paar weken en dan ben ik officieel gescheiden. Ik weet dat deze rubriek Terugblik heet en het bovenstaande meer een Vooruitzicht is, maar dat is waar ik mij de afgelopen maanden aan vastklampte.

Het liep natuurlijk al een tijd niet helemaal lekker, scheiden doe je niet zomaar, zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn. De eerste keer dat het grote S-woord viel, schrokken we allebei, zagen de fundering onder ons gezamenlijke bestaan wegzakken en besloten tot een grondige renovatie. Toch bleven de scheuren in ons huwelijk terugkomen, groter, dieper en uiteindelijk onherstelbaar. Eind maart besloten we om onze relatie onbewoonbaar te verklaren.

Om praktische redenen wonen we nog steeds bij elkaar, alleen onze bedden zijn alvast gescheiden. Het is gek om bij iemand te wonen bij wie je niet meer wil zijn. Zeker als dat degene is met wie je het meest heb gedeeld in beter tijden. De eerste weken nadat we hadden besloten uit elkaar te gaan, gingen we elkaar vooral uit de weg. Hij in de woonkamer, ik in de keuken. Als we samen zaten was dat om aan het scheidingsplan te werken. Na een paar weken vonden we onszelf toch weer gezamenlijk om de televisie aan het eind van de avond. Het werd soms zelfs per ongeluk gezellig. Maar meestal hing er spanning in het huis als we er allebei waren. Alles waar je in een huwelijk tegen aanloopt, vind je in het kwadraat terug bij een scheiding.

De afgelopen maanden heb ik me vastgehouden aan de gedachte dat ik van de zomer weer vrij vrouw zal zijn. Met een eigen plekje, waar ik een nieuw bestaan kan gaan opbouwen. Dat ik door de zure appel heen zou moeten bijten. Ik had het gevoel dat de tijd, mijn leven, stilstond, dat ik niets deed. Wat natuurlijk niet zo was, want ik was vreselijk druk met het regelen van alle rompslomp die een scheiding nou eenmaal met zich meebrengt. Twintig jaar zijn we bezig geweest onze levens tot een hecht geheel te verweven. Nu moest het hele vlechtwerk draadje voor draadje weer ontrafeld worden. We moesten afspraken maken, documenten aanvragen, adviseurs in de arm nemen. Ik was er een maand lang elke avond mee bezig.

Vorige week reden we samen naar Oss, waar onze gezamenlijke advocaat kantoor houdt. We ondertekenden het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan. De dagen ervoor was ik verdrietig geweest, een weemoedig soort verdriet. Na het tekenen, terug in de auto had dat gevoel plaatsgemaakt voor opluchting. Ik draaide het raampje open en voelde de bijna-zomerzon op mijn gezicht. Ik haalde diep adem, rook de aankomende vrijheid in de lucht, als lentegeur in februari.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 448
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten