Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Een nieuw jaar

Publicatie: 02.01.2022 | A Waegeman
Een nieuw jaar, nieuwe kansen.
Bij het afsluiten van een oud jaar hoort ook een doelstelling voor een nieuw jaar.
Wat kan beter, wat willen we niet meer, wat willen we veranderen en wat willen we dit jaar verwezenlijken.
Wat kan beter. De algemene berichtgeving over algemene zaken kan beter. De eerste indruk is tegenwoordig ook de definitieve berichtgeving. Om dan de dag nadien toch maar weer terug te komen op de eerder definitieve berichtgeving. Hierdoor lijkt de betekenis van definitief niet meer te zijn wat ze was. Definitief betekent een eindbeslissing, waar we nooit meer op terugkomen.
Wat willen we niet meer. Ik ben me bewust dat er bepaalde zaken gebeuren die we niet meer willen. Anderzijds heeft alles een reden waarom er iets is gebeurd. Het is alleen de kunst om er lessen uit te trekken en zo tot nieuwe inzichten te komen. Enkel met als doel te vermijden dat dit opnieuw gebeurt. Maar dan komen we aan het verhaal van de ezel. Die mag zich ook niet al teveel stoten. En als dat, ondanks alles, toch weer gebeurt, mag je ervan uitgaan dat het een verloren zaak is. Dan kan je je maar beter verzoenen met het feit van zwakte en er leren mee leven.
We willen het wel veranderen. De wil is er. Waar een wil is, is een weg. Maar kies je dan voor de snelste weg of de kortste weg. Hoe stel je je persoonlijke GPS in. En in welke taal willen we aangesproken worden. Zet je GPS uit. Neem die old skool landkaart en durf een weg in te slaan die je op het eerste zicht niet kent. Bij de plooien van die gescheurde kaart, zal je merken dat niet alles duidelijk zichtbaar is. Dat je je als het ware blindelings moet laten leiden door onduidelijke paden, maar zo kom je misschien op plekken waar je nooit eerder bent geweest. Op open plekken die je met verstomming doen slaan, door zijn schoonheid, en waarbij je blij bent dat je deze onduidelijke weg hebt gevolgd.
Is het dat wat we willen verwezenlijken?
Zich meer overgeven aan het onbekende. Nieuwe kansen zien en grijpen. Of zich nestelen in onze vertrouwde, veilige omgeving. Alles kan. Het aanbod van mogelijkheden is groot. Wat we wel of niet willen verwezenlijken, ligt enkel bij onszelf. Gelukkig Nieuw jaar.

WAARDERING

HITS:

251

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.