A Waegeman

Een nieuw jaar

© A Waegeman op 02.01.2022.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen.
Bij het afsluiten van een oud jaar hoort ook een doelstelling voor een nieuw jaar.
Wat kan beter, wat willen we niet meer, wat willen we veranderen en wat willen we dit jaar verwezenlijken.
Wat kan beter. De algemene berichtgeving over algemene zaken kan beter. De eerste indruk is tegenwoordig ook de definitieve berichtgeving. Om dan de dag nadien toch maar weer terug te komen op de eerder definitieve berichtgeving. Hierdoor lijkt de betekenis van definitief niet meer te zijn wat ze was. Definitief betekent een eindbeslissing, waar we nooit meer op terugkomen.
Wat willen we niet meer. Ik ben me bewust dat er bepaalde zaken gebeuren die we niet meer willen. Anderzijds heeft alles een reden waarom er iets is gebeurd. Het is alleen de kunst om er lessen uit te trekken en zo tot nieuwe inzichten te komen. Enkel met als doel te vermijden dat dit opnieuw gebeurt. Maar dan komen we aan het verhaal van de ezel. Die mag zich ook niet al teveel stoten. En als dat, ondanks alles, toch weer gebeurt, mag je ervan uitgaan dat het een verloren zaak is. Dan kan je je maar beter verzoenen met het feit van zwakte en er leren mee leven.
We willen het wel veranderen. De wil is er. Waar een wil is, is een weg. Maar kies je dan voor de snelste weg of de kortste weg. Hoe stel je je persoonlijke GPS in. En in welke taal willen we aangesproken worden. Zet je GPS uit. Neem die old skool landkaart en durf een weg in te slaan die je op het eerste zicht niet kent. Bij de plooien van die gescheurde kaart, zal je merken dat niet alles duidelijk zichtbaar is. Dat je je als het ware blindelings moet laten leiden door onduidelijke paden, maar zo kom je misschien op plekken waar je nooit eerder bent geweest. Op open plekken die je met verstomming doen slaan, door zijn schoonheid, en waarbij je blij bent dat je deze onduidelijke weg hebt gevolgd.
Is het dat wat we willen verwezenlijken?
Zich meer overgeven aan het onbekende. Nieuwe kansen zien en grijpen. Of zich nestelen in onze vertrouwde, veilige omgeving. Alles kan. Het aanbod van mogelijkheden is groot. Wat we wel of niet willen verwezenlijken, ligt enkel bij onszelf. Gelukkig Nieuw jaar.
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
01-02-2024

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.


  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in COLUMN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!