Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Een moment voor de stilte

Ik vraag niet om een moment om te praten over 'het licht' of over Onze Heer. Ik vraag juist om een moment níet te praten, een moment om te zwijgen. Ik hou van stilte en rust, hoewel ik daar bijna de enige in lijk. Iets wat ik jammer vind. Stilte laat me ook echt tot rust komen, daarin kan ik nadenken, en zijn wie ik ben, zijn wie ik wil zijn. Het verlangen naar stilte is een groot verlangen in mij. Het verlangen naar de essentie die het brengt. Zo jammer vind ik het dat er steeds minder ruimte voor die stilte lijkt te zijn, misschien ook steeds minder mensen die er net zoveel van houden als dat ik dat doe. En waarom dat zo lijkt? Ik zou het niet weten.
De stilte die je terug vindt in natuurgebieden, op stranden en het platte land. De stilte waar in de grote steden helemáál geen tijd voor lijkt te zijn.
Ik snap dat carrière maken belangrijk is, maar het is niet nodig om je te wenden tot spiritualiteit en bounty eilanden om tot rust te komen. Daarvoor heb je alleen stilte nodig, en die rust vloeit dan door tot je binnenste. Dat is alles, geen goeroes, geen rituelen. Gewoon een uurtje stilte, en ik ben opgeladen. Ik blijf hopen dat er over een tijdje meer ruimte is voor stilte, want ik kan me niet voorstellen dat er echt zo weinig mensen zijn die er eenzelfde behoefte aan hebben als ik. Zeg maar niets, daarmee zeg je meer dan wat welke woorden dan ook zouden kunnen uitdrukken.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 685

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.