Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Een man die flesjes opwarmt

Ik ken professoren die verlangen naar de eenvoud omdat hun hoofd overwegend complexe levensvragen beantwoordt; ik ken moeders die hopen op rust en stilte omdat hun kinderen 's nachts onvoldoende slapen; ik heb weet van mensen die gin-tonics bereiden met een scheutje groen afwasmiddel; ik ken kabouters die hun paddestoel verbouwden omdat ze te klein woonden en ik zweer je dat ik een man ken die 's nachts, stiekem, terwijl ieder levend wezen slaapt, flesjes melk opwarmt voor zijn pasgeboren kind.

Een man die zijn kindje verzorgt en liefde geeft; een kerel die pampers ververst en dozen natte doekjes koopt; iemand die zijn zoontje voedt, wast en kleedt; een man die zijn kindje knuffelt, streelt en verhalen voorleest. Een man die water in flesjes giet en maatjes melkpoeder afweegt. Iemand die zijn kind ongenegeerd laat rusten op z'n borst - borst op buik - omdat dit volgens vroedvrouwen goed zou zijn voor z'n motorische ontwikkeling. Maar ook is hij een bezorgde vader die twijfelt aan z'n daden en denkt: misschien zeggen die vroedvrouwen zo maar wat en mag je een pas geboren kind helemaal niet aanraken, strelen of knuffelen. Misschien is het beter om geen verhalen van Brusselmans voor te lezen en heel misschien is het wel beter om gewoon nooit meer rare gezichten te trekken; geluiden te produceren van allerlei dieren en nooit nog woorden uit te spreken die voor een volwassen man erg kinds aanvoelen.

Die man ben ik en die zoon die ik beschreef is mijn dierbaarste bezit en die daden die ik uitvoerig beschreef die zijn dan misschien niet echt stoer te noemen, maar wel noodzakelijk voor de opvoeding van mijn kind. Noem mij gerust een watje, noem mij gerust een softie, dat stadium heb ik eindelijk achter mij gelaten; ik ben nu eenmaal een vader geworden en daar is nooit of te nimmer nog sprake van stoerdoenerij; daar is enkel plaats voor het algemeen gevoel dat liefde heet.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 933
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…