Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Een klok voor een cavia, hoe ik boerin werd

Ik startte mijn carrière als boerin eigenlijk ongemerkt, gewoon tussen de bedrijven door. Naast mijn baan als winkelchef deed het eerste dier zijn intrede. Ik wilde een cavia. Mijn man - een groot liefhebber van dieren maar het liefst niet in huis  - wilde graag een klok. Ik was niet een groot fan van een tikkend dingdongding in huis dus de deal was snel gemaakt, een klok voor de cavia. Het toeval wilde zelfs dat de klok boven de kooi nog het mooiste stond of was het nu juist andersom? Dat die mooie klokdie oerlijke plastic bak van de cavia afleidde?

De cavia werd Pim genoemd , naar Pim Fortuyn, de toemalige politicus die wreed werd vermoord. Ik vond het wel wat hebben om grote namen te geven aan kleine dieren. Pim bleek een slim dier te zijn, die binnen een paar dagen door had, dat het geluid van de koelkast eten betekende en voor hem een kans


in het het bedrijfsleven wordt vaak geroepen dat je kansen moet pakken; nu, dieren hebben daar geen moeite mee! Pim liet zich net als zijn naamgenoot onmiddellijk op luide toon gelden, als hij vond dat er een kans was. Zo’n kans was in dit geval de voerton of de koelkast. Luid klonk: “ skwiet, skwiet, skwiet!” Zo wist de Pim spoedig vele tomaatjes, andijvie en partjes appel te bemachtigen.

Weg alle geheime afspraakjes met de koelkast. Niet zomaar iets pakken, want het cavia-alarm gaat af en de rest van mijn gezin is ook alert. Er volgde meestal iets in de trend van “ als je daar toch bent, wil je dan voor mij .... meenemen?” Of je moet je zorgvuldig bewaarde chocoladetaart plichtsgetrouw delen.

Na deze succesvolle start volgden hamsters,hond, konijn en paard en we hebben ook een tafelklok inmiddels .
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 266
(Gemiddelde waardering 4.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten