Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Een klein stukje geluk

Ziet u dat daar? De mevrouw naast mij op het bankje wijst met haar wijsvinger naar een groep duiven. Vluchtig haalt ze een zak met broodkruimels tevoorschijn en begint het over de stoep te strooien. Samen keken wij naar de duiven.
Ik, en een onbekende oudere vrouw. Die genoot van mijn aanwezigheid, wat ik kon zien aan haar mondhoeken die elke keer een beetje omhoog kwamen als ze naar me keek. De vrouw vertelde over haar leven en wat haar heeft gemaakt tot wie ze nu is.
Ik luister en probeer beelden in mijn hoofd te schetsen van hoe deze mevrouw haar leven had geleefd.

‘Geniet van alles, en doe het onverwachte’ ze legde haar hand op mijn knie, en ik kom terug van een wereld vol liefde en kalmte. Zoals zij het dan omschreef.

Nog met mijn hoofd heel ergens anders liep ik op een rustig tempo terug naar huis.
Door de straten klonken te motoren van de auto’s en de fietsbellen van alle fietsers die voetgangers passeerden.

Ik stop voor een fel blauwe deur waar ik mijn sleutel in het slot steek. Nog voordat ik de sleutel kan omdraaien voel ik 2 handen op mijn schouders rusten.
Mijn hart gaan sneller kloppen en ik draai me om. ‘Daar is die dan!’ schreeuw ik uit volle borst. Mijn knappe vriend! Elke keer als ik hem zag werd ik opnieuw verliefd.
Bruin haar, blauwe ogen. Dat was het eerste wat ik zag toen ik hem leerde kennen. Pas daarna kwam zijn bruin getinte lichaam en zijn passie voor sporten naar voren.
Elke keer weer, was ik opnieuw verliefd. En elke afspraak voelde als een eerste date.

Met zijn perfecte lippen op de mijne zegt hij mij gedag.

‘Hoe was je dag lieverd?’ en zijn grote blauwe ogen keken mij doordringend aan.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 553
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten