Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Een bijzondere ontmoeting

‘Ik kan me uw gezicht wel herinneren, maar ik weet echt niet meer hoe u heet,’ zei de vrouw tegen mij.

            Zij kon niet weten dat het andersom ook zo was.

            Nu kon ik haar de vergeetachtigheid niet kwalijk nemen, want het was slechts de derde keer dat wij elkaar zagen en ze werd al een dagje ouder. Bovendien waren we hier op de dagopvang voor ouderen met beginnende dementie. En aangezien ik daar als activiteitenbegeleider aan het werk was, vond ik het vervelend dat ik deze vrouw niet met haar naam kon aanspreken; dat is zo afstandelijk.

            Tja, dat is af en toe het lot van de invalkracht. Om van tientallen cliënten de namen te onthouden, daarvoor kom je dan te weinig op een dergelijke groep. Nou ja, mij lukt dat in ieder geval niet.

            Nu overkomt me het wel vaker dat ik iemands naam vergeet en doorgaans zeg ik dat dan gewoon. Maar in deze situatie kon zulke eerlijkheid wel eens verkeerd voor me uitpakken. Stel je voor dat de vrouw dacht dat ik de draak stak met haar ziekte.

Dat ze mijn opmerking zo zou opvatten leek me niet ondenkbaar. Natuurlijk is humor een belangrijke factor binnen dit soort zorg en er zitten absoluut een paar grote lolbroeken tussen de cliënten, maar grapjes over de gevolgen van hun ziekte worden zorgvuldig vermeden. De dood is een minder heikel punt dan de vreselijke aftakeling waarmee ze moeten omgaan.

Ik knielde neer bij haar rolstoel, zei: ‘Mijn naam is Norman,’ en stak mijn hand uit. Met een glimlach gaf ze me de vijf.

‘Mevrouw *piep*,’ zei ze.

            Enigszins opgelucht vervolgde ik ons gesprek.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 645
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster