Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

234 Hits

Publicatie op:
Een beslissing maken
Pakweg een jaar of vier geleden, misschien zelfs alweer vijf, werd ik er voor het eerst mee geconfronteerd. Wie de legendarische uitspraak deed weet ik nog precies: televisiecoryfee Katja Schuurman. Zij vertelde in een vraaggesprek een ‘beslissing te hebben gemaakt’. Nu heeft mevrouw Schuurman haar vwo-opleiding succesvol afgerond, maar het is bekend dat goed opgeleid zijn en de moedertaal beheersen niet per definitie in elkaars verlengde liggen.

Tot mijn afgrijzen hoor ik het sindsdien bijna dagelijks. Politici, wetenschappers, acteurs, presentatoren, journalisten, sportlieden, Jan met de pet: zij allen maken dagelijks beslissingen, alsof het afgesproken werk is. Zelfs op schrijfwebsites zie ik het met regelmaat voorbijkomen. Beste mensen, onthoud nu eindelijk eens: we némen een beslissing en we máken een keuze.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een beslissing maken"

© Ewald Hagedorn
17.09.20
Feedback:
Ik neem de beslissing om te kiezen voor vijf sterren. Goed punt!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.09.20
Feedback:
Je kijkt eroverheen. Het gebeurt. Mooi gedaan.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: