Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

DuDi

Wie zijn oor goed te luister legt, komt er niet meer uit. Voor het goede begrip: ik bedoel hier beide oren, dus zowel links als rechts. Daar komen immers verschillende boodschappen binnen. Ik sta te douchen en denk: niet te lang, heb oor voor het milieu. Gelijktijdig hoor ik zo’n zalvende oorwurm van het Journaal over het grondwaterpeil dat zich na de vorige zomer nog niet heeft hersteld. Dus blijf ik staan en laat nog een paar liter water extra de bodem in stromen. Ik voel me opgezadeld met een onontwarbare gewetensknoop. Tussenoplossingen werken niet: alleen masochisten douchen met koud water en samen douchen duurt altijd langer dan ieder afzonderlijk, alleen al vanwege de strijd om de plek in de straal. Aan de eettafel opnieuw keuzestress. Meer groente eten is goed voor de spijsvertering, houdt echter ook in dat meer verbouwd moet worden op arealen die zijn ontnomen aan de wildernis of in kassen onder energieverslindende schijnwerpers. Voortaan eigen kweek? Per krop sla of winterwortel vergiftigen we zoveel gulzige insecten dat de bestuiving van de gewassen in gevaar komt en het moestuintje, door de kokende aarde, binnenkort in een zandbak verandert. En vlees? Lekker! Minder vlees betekent direct lagere uitstoot van koeienscheten. Zou gezond zijn, we leven langer waardoor er echter veel meer menselijke CO2-afscheiders op aarde blijven rondlopen. Het maakt de natuur niets uit: ze is onverschillig en onverzettelijk, kent geen goed of slecht. Met goed ‘voor het milieu’ bedoelen we: goed voor ons. De natuur kent geen duurzaamheiddilemma.

11 mei 2019 #BinnenDoorDenker www.robertbeernink.nl
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 283
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Volkswijsheden (5)

nov 06, 2019 Quote Hans Van Battel

Meer schrijfactiviteiten