Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ducktape

columnsNog even en dan is het zover. Dan laat ik een stukje van mezelf achter en krijg ik ruimte voor heel veel nieuws in mijn leven. Ja, een grote verandering is op komst. En verandering is goed. Dat betekent dat er mogelijkheid tot groei gecreëerd wordt. Niet dat ik nog groter wil worden. Want met mijn 1.80 heb ik al praktisch een helikopterview op de mensheid. Jullie begrijpen uiteraard dat het hier om de innerlijke kentering gaat. Een relatie is mooi, fijn en geweldig. En houd je ook een spiegel voor. Wie ben ik? Wat ben ik? Waar sta ik voor? En waar kan ik absoluut niet tegen? Een grappig stukje bewustwording over mijn handigheid of liever gezegd: onhandigheid.

Vroeger als klein, lief meisje stond ik in ons gezin bekend als De Grote Kluns. Ik hoefde maar naar iets te kijken en het viel op de grond of ging kapot. Van suikerpot (ja, de vloer was dan inderdaad bezaaid met harde, witte korreltjes) tot wijnglazen die tijdens de vaat (er werd in die tijd nog met de hand afgewassen en ik doe dat trouwens nog steeds) kapot geknepen werden. Uiteraard overleefden oude, lelijke mokken mijn aanrakingen wel. Alles wat nieuw en mooi was sneuvelde in no time. Mijn vader liep als een trouwe hond achter me aan om alles te plakken wat ik gemold had. Met als gevolg dat heel ons huis bijeengehouden werd door dikke, grijze ducktape. Echt!

Na jaren op mezelf gewoond te hebben zonder al te veel pottenkijkers, kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat ik toch wel heel erg veranderd en (eindelijk!) volwassen geworden was. Van de klunzige Barbara was niets meer over. Ze was een vrouw van de wereld geworden die van wanten wist. Dacht ze. Toen verscheen Truffatore in beeld. Een superhandige manspersoon. En de naakte waarheid kwam boven tafel. Ook zijn glazen overleven de afwas niet, de grond raakt (hoe kan het ook anders) bezaaid met harde, witte korrels. In zijn sokken, die ik stiekem leen, ontstaan spontaan gaten. Wat zijn remedie wordt tegen dit geheel is nog niet helemaal duidelijk. Volgens mij geen ducktape. Maar wat dan wel?

Zo zullen er nog wel wat zaken zijn die door het samenwonen met Truffatore aan het licht zullen komen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ernaar uitkijk. Lichtenvoorde: here I come!

© Barbara Pavinati

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1453
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten