Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Dubbel paspoort

Een ongewenst voordeel

Terwijl de berichtgeving over de ongepast “discriminatie” schreeuwende Boef die overduidelijk aantoonde weinig tot geen respect voor anderen, in het bijzonder vrouwen, te hebben, behalve voor gelijkgezinden, nog lang niet verstomd is en ongetwijfeld zal leiden tot de eliminatie van de Boef der boeven uit de artiestenwereld, komt er bij mij de vraag op waarom wij toch in Nederland toestaan om Noord-Afrikanen, Algerijnen zoals deze Boef, Marokkanen, Tunesiërs, maar ook anderen zoals bijvoorbeeld Turken en in mindere mate Egyptenaren, zoveel gelegenheid te blijven geven, om niet te spreken van geld, om zich na hun duidelijk mislukte integratie, meest uit onwil, zich als crimineel te kunnen gedragen, waarbij ze door de politiek op handen worden gedragen. Dit is een politiek probleem dat maar niet opgelost kan worden met de sociale (onder)stromingen in ons land van de laatste decennia en die een flink hardere aanpak zal vereisen om op te lossen. Ikzelf zie een verharding niet zo snel gebeuren, want misschien spelen er nog andere factoren mee die de oplossing politiek gezien onmogelijk maken. Ik denk dan aan het feit dat vooral deze mensen een dubbel paspoort mogen hebben.

Nu zal de lezer denken “wat heeft dat er nu weer mee te maken”, maar dat kan ik kort uitleggen: mensen met twee paspoorten hebben in twee landen stemrecht! Wij hebben hen de mogelijkheid gegeven een Nederlandse paspoort erbij te bezitten met alle geneugtes die daarbij horen, dus ook volledig stemrecht. En hierin ligt het grote probleem waarover ik vrijwel niemand heb gehoord.

Achter een dubbel paspoort blijkt veelal een enkele moraal te zitten die bij deze personen zeker islamitisch genoemd mag worden, en dat komt met normen en waarden zoals we die bij Boef(je) zien. In hun vaderland stemmen ze zeker voor een islamitische partij; een andere keuze zal er wel niet zijn. Maar in hun thuisland, Nederland, had men tot voor kort een dergelijke riant keuze niet. Door hier op een islamitische partij te stemmen krijgt die partij politieke invloed, die afhankelijk is van de hoeveelheid stemmers, en die gaat juist nu ook steeds verder omhoog, zodanig dat door die dubbele paspoorten we in Nederland met een steeds sterkere islamitische stroming te maken zullen hebben die vooral in het belang is van deze stemmers, het merendeel immigranten en allochtonen. Dat belang, nu nog in de kinderschoenen, is niet in het voordeel van Nederlanders, maar als zo’n partij gaat groeien kan het zijn dat de invloed dermate groot gaat worden dat we allemaal te maken gaan krijgen met islamitische regelgeving! Dat beangstigt mij ten zeerste!

Het bevoordelen van islamitische immigranten door ze stemrecht te geven is van den zotte en ik pleit er voor om mensen met een dubbel paspoort het Nederlandse stemrecht te ontnemen, want je geeft daarmee de mogelijkheid met de politiek van het land van herkomst de Nederlandse politiek te beïnvloeden. Voorts is er sprake van ongelijke behandeling want Nederlanders kunnen geen dubbel paspoort hebben.

Stel je voor dat je ook een Duits paspoort erbij kon nemen en dan in Duitsland kon gaan stemmen. Ik denk dat de Duitsers op hun achterste poten gaan staan!
Maar doe het eens andersom: wat denk je dat er gebeurt als je als geboren Nederlander in Marokko mag gaan stemmen omdat je een Marokkaans paspoort erbij mag hebben! Zie je het voor je? Gaat niet gebeuren, dat staan die moslims je niet toe, ze timmerden hun deur dicht; behalve voor geld.

En dan Nederland, nee, die deur is wagenwijd open! Over-gesocialiseerd en vooral steeds weer in één richting: de islamitische. Want is het niet vreemd dat personen, die op volkomen legale wijze jarenlang in Nederland verblijven op basis van een permanente verblijfsvergunning, zoals de vele Filipijnse, Thaise, Vietnamese, Indonesische, Chinese mannen en vrouwen die gewoon ook aan het normale arbeidsproces meedoen, en dus niet in de criminele sfeer leven, en gewoon belasting betalen van hun salaris, dus niet van een uitkering leven, geen dubbel paspoort mogen hebben en dus ook geen stemrecht hebben in Nederland? Waarom islamitische allochtonen dan wel?

De over-gesocialiseerde Nederlandse politiek richting islamitische landen gaat ons een keer de kop kosten, dat is nu toch wel duidelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een partij als de PVV opstaat in een poging dat tegen te gaan, en daarbij alle mogelijke tegenwerking van de zittende politiek krijgt. Vreemd.

Van mij mag de PVV aan de macht komen en de verhoudingen rechttrekken; een dubbel paspoort zou een punt op die agenda moeten zijn. Weg daarmee!
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 430
(De gemiddelde waardering is 2.2 door 5 stem(-men)

Reacties   

# GaapCritico Punt 05-02-2018 22:24
:zzz Weinig diepgang en alleen veel vooroordeel. Gaap dus.
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…