Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Disco... Disco...

Onlangs naar een ‘Back to the 80’s”-avond geweest. Niets anders dan een dansavond voor 50-plussers die weer even terug willen grijpen naar hun glorie-dagen in de discotheek. De flitsende lichten, rookmachines, volle glazen bier en flirtende mannen die op zoek zijn naar een nachtje seksueel vertier zijn hetzelfde als 30 jaar geleden... de bierbuiken, kalende hoofden, brede damesheupen en hangborsten maken het grote verschil.Ik drink mijn biertje, ga wat stoer bij een tafeltje staan, één hand in de zak, de ander om het glas. Ik let goed op mijn houding, probeer zelfs mijn buik iets in te houden zodat ik niet volledig lijk op de meeste andere mannen. Misschien ben ik ook wel aan het flirten, al is dat niet de bedoeling en heb ik het zelf ook niet zo in de gaten.

Eén dame, ik schat haar kort tegen de vijftig, trapt in mijn surrogaat-macho-houding en zoekt contact. “Kom je vaker hier?” vraagt ze... Verbaasd kijk ik haar aan en vraag me af of er in de afgelopen 30 jaar nou écht geen betere openingszin verzonnen is dan het bekende “Kom je hier vaker....”Ik knik ja, maar wendt gelijk mijn blik weer af omdat ik denk dat dat stoer is. Geen aandacht schenken, denk ik nog bij mezelf... dat hielp vroeger ook. Tja, vroeger... maar deze dame was nu wel heel snel weg, dus die houding helpt ook niet.Quasie-stoer blijf ik naar de dansvloer staren, beweeg langzaam mee met de muziek die ongehoord hard door de speakers dreunt. Misschien ging het vroeger nog veel harder, maar nu dondert het toch wel heel hard binnen. Terwijl ik vooral de dames observeer hoor ik in mijn hoofd "Ik heb stiekem met je gedanst..."

Na het laatste slokje bier uit mijn glas loop ik langzaam, maar zeer zelfverzekerd, over de dansvloer richting de bar, een nieuw biertje halen. Ik sta met mijn maatje 43 boven op een voet en kijk omhoog naar wie ik beschadigd heb... en daar stond ze... lang, slank en met lange blonde krullen tot over de schouder. Haar jeans sloot strak om haar werkelijk prachtig gevormde lijf, haar ogen flitsten harder dan de lampen aan het plafond en haar witte tanden lachten naar me toen ik mij verontschuldigde voor mijn onhandige gedrag.En toen was ik het kwijt... wist het niet meer... Mijn god, hoe deed ik dat vroeger nou? “Sorry...” zei ik bijna onhoorbaar... gevolgd door een “Kom je hier vaker?” en gelijk kon ik niet geloven dat ik dat had gezegd. Ik... de man die dacht heel anders te zijn dan ál die andere mannen daar, zei zoiets doms... Gelukkig was het voor haar de juiste openingszin en voordat ik het wist stond ik met haar op de dansvloer, nog steeds mijn buik inhoudend, een salsa-achtige dans uit te voeren, wat mij, by the way, blijkbaar goed afgaat gezien de reactie van een vrouwelijke toeschouwer die mij influisterde "Get a room...

De avond eindigd in een “Het is de tijd, de hoogste tijd...” en de laatste dans doe ik ook met haar. Dan gaat het grote licht aan en gelijk is de complete sfeer van de hele avond weg...De dame verdwijnt na een “Misschien tot een volgende keer?” en nadat ik buiten mijn sigaretje heb gerookt besluit ook ik maar naar huis te gaan. Het onbewuste flirten, het uiteindelijk toch vinden van een hele leuke danspartner en de 2 biertjes geven mij deze avond niet het vertier waar zoveel mannen daar toch naar op zoek zijn....

Maar ik ben tevreden...
 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 590
(Gemiddelde waardering 4.3 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster