1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 30-03-2020

Hits: 612

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dilemma(2).

Aangepast: 30-03-2020

Terwijl op IC afdelingen artsen vechten voor het leven van mensen, die het slachtoffer zijn geworden van het Coronavirus en er al een aantal dagen 100 of meer slachtoffers/dag te betreuren zijn, hoorde ik op de televisie in de afgelopen week verschillende gasten, waaronder de voorzitter van VNO-NCW, Hans  de Boer, in praatprogramma’s pleiten voor meer aandacht voor de economie.

Gisteravond ging een gast bij OP1 zelfs zover dat het tijd werd om beperkende maatregelen weer op te heffen. Hij vertelde, zonder blikken of blozen, dat tijdens de griepepidemie in 2018 zo’n 10.000 mensen overleden waren en dat toen ook niet het hele land was platgelegd. De economie draaide gewoon door. Het kwam er in feite op neer dat we meer slachtoffers maar voor lief moesten nemen. De presentatrice wilde het woord immoreel nog niet in de mond nemen, maar aan het gezicht van de virologe van UMC was te zien dat ze met kromme tenen aan tafel zat.

Zeker de coronacrisis zal tot veel economische schade leiden, hoe langer de crisis duurt. Iedereen zal daarvan de gevolgen ondervinden. Is het niet nu, dan wel in de komende jaren waarin ongetwijfeld bezuinigingen of belastingverhogingen nodig zullen zijn. Het is een dilemma voor Rutte c.s.  Toch zegt mijn gezond verstand, laat onze beleidsbepalers proberen het aantal slachtoffers zo laag mogelijk te houden. Ik wens hun veel wijsheid toe in deze moeilijke tijd.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
De kattenrug auto.
555
Lezen?
Jij (2)
547
Lezen?
Laatste kans.
542
Lezen?