Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

DikDoenerij

Ik trein richting Randstad en ben optimaal voorbereid. Alle publieke en commerciële praatshows heb ik afgezappt om de actuele staat van de neoliberale standpunten te inventariseren. Ik moet immers weten hoe me te positioneren in actuele latent staatsondermijnende issues zoals gender, dieronvriendelijke zegswijzen en Zwarte Piet. Qua geslachtsidentiteit ben ik theoretisch onzijdig, niet prakkiserend, wel praktiserend vanuit het heteroprofiel. Voor “mierenneuken” herlees de vorige zin. “Twee vliegen in een klap slaan” is ambigu: vanwege de vereiste multitask competenties lastig als genderneutraal classificeerbaar. Dat de Friezen de Zwarte Piet krijgen toegeschoven voor hun blokkadeactie op de snelweg om een bus vol kinderfeestverstoorders tegen te houden is eigen schuld: waarom niet enkele ophaalbruggen in tactisch gelegen grachtengordels op de route naar Dokkum “in storing” open laten staan? PrutsPieten. Ik ben er snel uit: gooi maar in mijn denkbeeldige pet. Die heb ik trouwens afgezet, want de intercity passeert net de Regge en ik betoon respect aan de eerder deze week overleden bouwtycoon en regiomecenas Dik Wessels. Ik heb deze bijzondere en markante man een paar keer ontmoet. ‘Hij doet wat hij zegt, maar luister goed naar wat hij zegt!’ gold voor hem als voor geen ander. Voor streektaalgenoten intens genieten. Op de vraag waarom de aandeelhoudersvergadering van zijn bouwconglomeraat in zijn woonplaats werd gehouden en niet in de Randstad, antwoordde hij: ‘Woar aans?’ Vertaling: wie haalt het in vredesnaam in zijn domme kop om maar te durven denken dit niet te doen! In Deventer steek ik het perron over. Terug naar Rijssen!

25 november 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 413
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten