Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Dierenliefde
Inzendingen: 662
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Dierenliefde
© Roel Slabbinck op .
Aantal hits: 151
We sloffen over het kasseiwegje dat langs de reien loopt. Mijn vrouw is niet zo goed te been en leunt zwaar op mijn arm.
Bij de hoek houden we stil. Van links, over het eeuwenoude, smalle brugje komt een snelle Mercedes coupé af. Plots remt hij.
'Hoe lief. Een dierenvriend,' zegt mijn vrouw.
Een zestal duiven blijft voor de wielen onverstoorbaar verder pikken tussen stenen. Heel langzaam rijdt de wagen vooruit, nog trager dan bij een begrafenisstoet, terwijl de bestuurster links en rechts uitkijkt of de duiven er al onderuit zijn. Duidelijk tegen hun zin drentelen deze waggelend weg terwijl wij de kans schoon zien om de straat over te steken.
Als een schicht schiet de bolide rakelings voor ons heen. Onze jassen wapperen.
Dit artikel delen?
Opmerking auteur:
Ik ontvang graag feedback
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Dierenliefde"

Geschreven door Roel Slabbinck . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(6)
5 commentaren
1 nuttige stemmen.
03.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Goede insteek. Wel beetje voorspelbaar maar leuk gebracht.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart