Voor schrijvers, door schrijvers

Malware

We hebben vandaag te maken gekregen met een malware aanval. Daardoor is de website tijdelijk niet bereikbaar. Op dit moment hebben we de oorzaak gevonden en zijn we de consequenties van die aanval aan het oplossen. De herstelwerkzaamheden nemen nog enige tijd in beslag en daardoor is het mogelijk dat (nog) niet alle inzendingen, artikelen e.d. zichtbaar zijn. We vragen hiervoor begrip. Excuses voor het ongemak.

Column

Dierenliefde
Inzendingen: 674
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

Dierenliefde

Tags: Columns
We sloffen over het kasseiwegje dat langs de reien loopt. Mijn vrouw is niet zo goed te been en leunt zwaar op mijn arm.
Bij de hoek houden we stil. Van links, over het eeuwenoude, smalle brugje komt een snelle Mercedes coupé af. Plots remt hij.
'Hoe lief. Een dierenvriend,' zegt mijn vrouw.
Een zestal duiven blijft voor de wielen onverstoorbaar verder pikken tussen stenen. Heel langzaam rijdt de wagen vooruit, nog trager dan bij een begrafenisstoet, terwijl de bestuurster links en rechts uitkijkt of de duiven er al onderuit zijn. Duidelijk tegen hun zin drentelen deze waggelend weg terwijl wij de kans schoon zien om de straat over te steken.
Als een schicht schiet de bolide rakelings voor ons heen. Onze jassen wapperen.
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 63

geef een waardering voor: "Dierenliefde"

Geschreven door Roel Slabbinck . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
12.11.20
Feedback:
Vermakelijke wending. Heerlijk dat er -nog steeds- mensen zijn die niet zomaar eenden en zelfs de helaas zo verguisde duiven aan flarden rijden, laat staan mensen dan natuurlijk. Dat scheelde blijkbaar weinig.
Dom van mij misschien om te vragen, maar die Mercedes en de Bolide waren die één pot nat? Een bolide is toch een race auto, nee?

Eerder een kort verhaal dan een column, denk ik. maar toch graag gelezen.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Roel Slabbinck 14.11.20
    Dank je, Edith. Een bolide is ook een opvallende, snelle, chique auto: Woorden.org.
12.11.20
Feedback:
Ja, heel leuk, bij de laatste regel schoot ik in de lach.
Mooie zinnen!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !