Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

DENDERNEUTRAAL

Er is nogal wat te doen over transgenders de afgelopen dagen: Trump vindt ze ongeschikt voor het behalen van klinkende overwinningen met het Amerikaanse leger en de NS en de gemeente Amsterdam hebben besloten om ze niet langer naar het hokje MAN of VROUW te transformeren. Maar dat is toch juist wat ze heel graag willen? Of begrijp ik het niet meer met mijn half mannelijke half vrouwelijke brein? De T’s die ik ken hebben kosten noch moeite gespaard om M of V te worden. Geboren in de verkeerde verpakking zijn ze dolblij als ze na de nodige medische kunstgrepen eindelijk als M of V worden gezien. En dan nemen de NS en de gemeente Amsterdam ze hun zo moeizaam verworven sexe weer af zodat ook zij zich welkom voelen op het perron en in de stad?

Daarentegen begrijp ik Trump wel: je piemel zal er maar net afgehaald of aangezet zijn en dan moet je vervolgens met een parachute om uit een vliegtuig springen om wat LGBTQIA hatende moslims te gaan castreren. Heb je zelf wel eens ervaren hoe een parachute om je lijf wordt vastgesnoerd? Dat zit voor een niet neutrale gender al vrij benauwd kan ik je vertellen. Om nog maar te zwijgen wat er intern gebeurd als die parachute zich plotseling openvouwt: twee mislukte operaties in één klap! Verder ben ik een actiegroep gestart om de letter S op te nemen in het steeds maar verder uitdijende seksuele alfabet. Veel van mijn STRAIGHT vrienden hebben aangegeven dat zij zich inmiddels buitengesloten voelen. Gelukkig heeft Amsterdam Gay Pride haar naam al aangepast. Het evenement heet nu Pride Amsterdam en de bedoeling is dat we volgend jaar Amsterdam Straight Pride gaan vieren. De NS heeft al aangekondigd extra neutrale treinen over het spoor te willen laten denderen voor alle beste reizigers…
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 666
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten