Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De wasmachine

Na het aanzetten van mijn wasmachine golven er grote hoeveelheden onwelriekende smurrie langs mijn keukenraampje omhoog uit een putje dat zo gemaakt is in, ik gok, 1950.
Als aan de grond genageld bekijk ik buiten de rochelende bron waarna ik van mijn graat val door het onbewust gekozen inhaleren van een veel te aards bouquet van dode dieren gedrapeerd in een berg poep.

Een uur [van ademhappen en bijkomen] verder betreden de jongens van de rioolontstoppingsdienst mijn pas gepoetste gang met schoenen die in een droesem van orgaanvlees lijken te hebben gezwommen. Ik overweeg even te huilen maar herpak me snel en vraag hoe ik van dit ongewenst vulkanisme verlost kan worden. Al snel komt de vriendelijke rauwdouwer met zijn sterke maag tot de conclusie dat mijn tuin opengebroken moet worden want u raadt het al: de verstopping zit diep.

Wat de rauwdouwer zegt, doet me herinneren aan een situatie in mijn jeugd waarbij mijn vader zo gesodemieterd heeft dat mijn zus, broer en ik eventjes overwogen te vluchten naar een ander land. In dat desbetreffende uur van mijn jeugdjaren hadden we van pappa die in een open stoep mee stond te werken aan de riolering maar één opdracht: niet het toilet gebruiken en niet doorspoelen [lieve kinderen]. 

Maar in een bui van vergeten bevelen gaf een van onze gezinsleden de onverteerde voedselresten opgelucht toch door aan de riolering met een ferme duw op de doorspoelknop. Ik zal het gezicht van mijn vader daarna nooit, maar dan ook nooit meer vergeten. Vermoedelijk heb ook ik zó gekeken bij deze niet te verbloemen eruptie in mijn tuintje.
Op dit moment staar ik naar de berg aarde en de berg tegels in mijn tuin. Een aantal RRS-lieden beschrijft ervaringen die alleen al bij het horen ervan bij mij intense braakreflexen veroorzaken. 'Wat een beroep', bedenk ik me en wat ben ik blij dat ze me helpen vandaag. Ode dus, ook op 13 maart 2014, aan de ontstoppingsdienst. Staande ovatie. En een buiging ook. Vielen dank. Wat fijn om hierbij geholpen te worden.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1227
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster