Columns

Columns op Schrijverspunt
 • Columns op Schrijverspunt
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Start
 • Columns
 • De Volgende graag! (En? Hoe was het bij de psycholoog II)

De Volgende graag! (En? Hoe was het bij de psycholoog II)

Mijn agenda puilt uit, het is weer zo’n dag. Ik heb amper de tijd om het door mijn man met zorg gesmeerde broodje weg te lunchen. Het is verdomme al drie uur en de kaas op het meergranenbroodje zweet het zakje uit. Ik weet nu al dat het daar belandt waar het niet hoort, in de prullenbak onder mijn bureau. Ok, nog één cliënt te gaan.

(Ik ben trouwens gek op mijn prullenbak, gevonden op een website eindigend op .com maar onmiskenbaar Scandinavisch. En de stoel. Die is fantástisch. Niet de stoel waar ik op zit maar de stoel voor mijn cliënten. Hebben mijn collega’s allemaal een sofa staan ‘omdat dat nou eenmaal zo hoort’, ik koos doordacht voor een fauteuil met hoge rug.)

‘Daar ben je, kom erin!’ Een vrouw van midden-veertig, vorige week op sneakers maar nu op hakken, loopt mijn smaakvol ingerichte kamer in en grist een tissue uit de box voor ze gaat zitten. Wedden dat ze het papiertje gaat gebruiken waarvoor het is bedoeld is? Zoals gewoonlijk bied ik thee aan. De verlangde espresso raad ik af. Cafeïne is zo slecht.

Thee is warm en geruststellend, bij thee denk ik aan ‘fijn’. Maar die gedachte deelt ze niet en ik schenk water met wat bubbeltjes. Ze neemt een slok en houdt het glas bewonderend omhoog. ‘Fins toch? Mooi!’ De lippenstift die nu het randje siert en de nonsens die ze praat zijn een ergernis. Alessi is Italiááns design en ik zie af van een reactie.

Genoeg geneuzel, we gaan van start. ‘En? Heb je vorderingen gemaakt? Hoe was je week?’

Ik vraag het voor de vijfde keer vandaag, mijn hoofd iets schuin en mijn stem zacht. Ze vertelt over drempels en gedachtes, falen en valkuilen. Het valt ook allemaal niet mee. Dat ik kan helpen maakt me blij, ik heb een mooi beroep.

Ik geef haar tips, let op haar lichaamstaal en even zijn we los van oogcontact. De frustratie is te lezen en het antwoord op de vraag die ik niet stel, heeft ze net, woordeloos, gegeven. ‘We zitten pas in sessie drie. Geef het tijd, het moet nog landen’. Ik zie haar ontspannen na mijn geruststellende woorden.

Met een blik op de klok, tactisch op de achterwand, vraag ik of de dinsdag schikt. ‘We komen er wel’. Ze knikt. We hebben nog even te gaan. ’Je leest toch graag?’ Een notitie met wat leesvoer geef ik mee voor volgende week en wens haar sterkte en succes.

Nog even draait ze zich om en veegt met de tissue de lippenstift van mijn dure glas. ‘Bedankt hoor!’ zegt ze voor ze gaat. Ik heb een weddenschap verloren.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 514
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster