Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 670

De sterke arm der wet

Welke angst regeert hier?

De aangiftebereidheid van de Nederlanders is gedaald tot een absoluut dieptepunt. Volgens Maurice de Hond doet 80% !!!! geen aangifte meer van welk vergrijp dat ook, omdat er toch niets mee wordt gedaan door de politie. En dat geeft de politie ook toe. Zelfs als je de dader bewijsbaar kant en klaar kunt aanleveren komt die weg met zijn asociale vergrijp, een gedesillusioneerde Nederlander achterlatend. Heel erg veel gedesillusioneerde Nederlanders dus.

Maar ….. als Geert Wilders een woord verkeerd zegt over moslims dan kun je erop rekenen dat er honderden, zo niet duizenden, aangiftes worden gedaan tegen onze Geert door 

de gehaaide moslims in Nederland, meestal met een dubbel paspoort, dus Turken en Marokkanen. En die aangiftes worden wél bekeken en onder veel bombarie in de media verwerkt! Het levert onze Geert zelfs rechtszaken op waarin hij zich steeds weer staande kan houden omdat hij geen democratische wetten overtreedt en er dus geen sanctiemogelijkheden zijn. Maar publiciteit heeft het gekregen en daarom ging het de meest radicale salafistische moslims.

We bekijken het eens van de andere kant.

Er is een aantal radicale salafisten die in Nederland haatpreken houdt. Er wordt ze geen haarbreed in de weg gelegd om daarmee door te gaan, al meldt de media de algemene afkeur daarover.

Een baardmans met de bedrieglijke titel haatsjeik Fawaz Jneid heeft de Rotterdamse burgemeester zwaar op de korrel genomen en daarmee een uitnodiging aan alle salafisten laten uitgaan om deze man met geweld te doden; het haatzaaien met geweldsinstructie van deze persoon is door de rechtbank bestempeld als een gevaar voor de nationale veiligheid. Zonder sancties.

Er zijn er meer: Marokkaan El-Alami Amaouch – radicale uitspraken, gif voor moslimjongeren die geradicaliseerd naar Syrië gaan, België uitgezet. Marokkaan Abdelhamid Aynalhayat – contacten met extremisten en terroristen zoals Mohammed Atta (brein van 11 september). Hij stelt dat de democratie een bron is van onrust, homoseksualiteit en andere ellende, en dat de sharia een veel betere optie is, noemt Aboutaleb “vies tuig”.

Dit hebben ze gemeen: een dubbel paspoort, ze spreken Arab – geen Nederlands heb ik uit hun mond gehoord – ja, bijstand en uitkering), zijn radicale salafisten, noemen zich sjeik, doen actief aan haatzaaien waar ze maar komen, zetten anderen op tot gewelddadigheid in de wereld uit naam van een virtueel iemand of iets, Allah genaamd.

Hoeveel aangiftes heeft de walgelijke haatpreek van Fawaz Jneid aan Aboutaleb opgeleverd? Er is er niet één vermeld in de media.

We hebben een heuse islamoloog, Maurits Berger van de Universiteit van Leiden. Een beleerd man, zou je denken. Hij zegt doodmoe te worden van iedereen die roept om baardmansen het land uit te gooien; “we zeggen toch ook niet dat onze Geert het land uit moet. Nee, we moeten ermee dealen, misschien wel gewoon alles wegslikken”. En daarmee valt hij bij mij onder de categorie islamofoob, want ondanks zijn beleerdheid kan hij het onderscheid niet maken dat de baardmannen haatzaaien en aanzetten tot geweld, soms zelfs tot terrorisme, terwijl onze Geert zich geweldloos bedient van de democratie.

Het land uitgooien kan niet wegens het dubbele paspoort (zie mijn column daarover elders) en daarmee lijken alle opties te zijn opgebruikt voor sancties voor salafistische terroristen. Maar onze Geert moet wél weer naar de rechtbank!

Nee, hier is iets anders aan de hand, dat kan niet anders. Dit is geen willekeur meer maar vooropgezette planning. Moslimradicalen zijn vindingrijk als het gaat om manipulatie. De hele islam is pure manipulatie met alle regels en gedwongen handelingen die de mens elke persoonlijke vrijheid ontneemt.

Op straffe van …..

En dáár wringt de schoen bij onze overheden! Ze zijn verschrikkelijk bang dat die radicale moslims aanzetten tot terroristische aanslagen in Nederland, want dat hangt boven het hoofd als je tegen die sjeiks bent en ze criminaliseert. Een gevaar voor de nationale veiligheid worden ze genoemd maar worden wel met rust gelaten om hun verderfelijke acties uit te kunnen voeren.

Daarom worden aangiftes van gewone Nederlanders genegeerd – zij vormen geen gevaar voor de nationale veiligheid – terwijl die van salafisten hoog opgenomen worden, want anders …..

De door de islamieten ingeboezemde angst regeert in onze westerse culturen en dat is een hele slechte zaak, die voortschrijdende islamisering in de hand werkt, nog sneller dan de slechtste voorspellingen van onze Geert, die aantoonbaar steeds meer gelijk krijgt met zijn uitlatingen die nog steeds door de linkse politiek werden, en worden, verguisd.

En er zijn wel degelijk democratische middelen beschikbaar voor haatzaaiers. Nee, niet alleen het land uitgooien na de keuze welk paspoort men wenst in te leveren, al zou opgeruimd heel netjes staan, maar hun werkwijzen van haatzaaien, opruien en aanzetten tot geweld veroordelen en die vermaledijde sjeiks in een zeer gesloten afdeling van een gevangenis zetten, zonder contacten met de buitenwereld.

Op haatzaaien met geweldsinstructie mag toch zeker wel twintig jaar gevangenisstraf staan! Pas dan heeft de sterke arm der wet weer onze democratische kracht getoond!

Referentie: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1841166/wie-stopt-de-haatprekers
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Harmen Sneer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 518
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "De sterke arm der wet"

Geschreven door Harmen Sneer . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!