Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De schandpaal

Ja ik heb de geschiedenislessen altijd wel gevolgd. Soms waren ze saai. Soms boeiend.
Data vond ik moeilijk. De verhalen daarbij meestal boeiend.
Mijn liefde voor films uit de Belle époque of de Middeleeuwen vind ik nog altijd leuker dan een SF film.
Ze doen je wegdromen naar tijden die wij nooit hebben gekend. Naar romantische tijden. Op een kasteel in mooie kleren. Weliswaar met minder hygiëne dan nu.. Maar toch. De middeleeuwen waren harde tijden. Er werden zelfs mensen aan een schandpaal gebonden en wellicht niet na een eerlijk proces. Wie dan maar wou kon je komen verwijten of beschimpen. Toen ik dat hoorde was ik vreselijk geschokt. Bijna elk dorp of stad had er één.
Grembergen niet. Je kon wel bespot worden op een wagenspel, 1 keer op het jaar. Het was een meer ludieke vorm van iemand schanderen of belachelijk maken. Het hele kermis dinsdag gebeuren is hieruit ontstaan. Gelukkig hadden we geen schandpaal want anders vierden we nu geen kermisdinsdag.
Maar een schandpaal is ook ouderwets. Het is niet meer van deze tijd. Wie zou het nu nog aandurven om een rotte tomaat te smijten naar iemand die daar aan een paal hangt terwijl je op weg bent naar den bakker? Oh née echt... Dat zou echt not done zijn.. In deze tijd! Komaan!
En toch... De schandpaal is terug dames en heren.. Het is hotter dan ooit!
De vuiligheid die je allemaal leest bij een publicatie of reactie op social media is niet meer normaal. Het is Middeleeuws. En ja... wellicht heb ook ik me al bezondigd aan een onweerstaanbare drang om mijn gal te spuien maar daar zal ik wellicht toch wel wat meer op gaan letten in de toekomst. Bij het zien van de beelden van een vrouwelijke politica keerde mijn maag om. Een vrouw gekraakt door de social media. Een trein die rolt en die niet meer stopt. Dan kan je niet helder meer denken. Dan ben je gekraakt. En niet voor een heel dorp maar voor een heel land en wellicht tot in de buurlanden. Dan gaat voor mij het licht uit en denk ik... Ik doe niet meer mee. Ik wil niet terug naar de Middeleeuwen ook al zitten we er middenin. Evolution of social media.. Bringing people together? Zucht.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 295
(Gemiddelde waardering 3 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten