Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De rode olifant

columnsZoeken naar je roots. Wat beweegt iemand daartoe? In mijn geval het 'Indisch' zijn.
Als je de generatie van nu gaat vragen wie of wat Indisch is, weten de meesten helemaal niet wat de achtergrond van de Indische Nederlanders is.
Ik ben Indisch maar wordt gedreven door een onbevredigd gevoel. Dat beweegt mij ertoe om de hele geschiedenis van mijn voorvaderen uit te zoeken.

Ik merk, dat op scholen weinig tot niets vertelt wordt over 'de zwarte bladzijde' van de Nederlandse geschiedenis.
Maar dat terzijde. Het geval wil dat ik er achter ben gekomen dat in mijn familie een heuse verzetsstrijder zit, die na zijn verblijf in het jappenkamp bij een groep is gegaan die 'de rode olifant' heette.

Zoveel verborgen verhalen ontdek ik in mijn speurtocht, waar vroeger in het ' na-oorlogse Nederland' geen plaats was.

Begrijpelijk want Nederland likte zijn vreselijke wonden van de oorlog. Maar aan de andere kant van de wereld woedde ook een oorlog en de 'vluchtelingen' kwamen naar het koude Nederland. Helemaal ontheemd. En veel beloftes rijker.
In mijn ogen zijn al hun verhalen ondergedompeld in een pan vol stil zwijgen.
Rijst werd aardappel en Maleis werd Nederlands. Daarmee was de kous af.
Het is machtig interessant om al die verhalen te her- ontdekken. te beginnen in mijn eigen kring.

Het inspireert me en wakkert mijn nieuwsgierigheid aan. Als jong meisje al overigens.
Mijn eerste reis naar Indonesië was een aan- moediging om te beginnen met mijn zoektocht. Vele reizen volgden. Scripts liggen op de plank om verwerkt te worden. De doos van Pandora kan geopend worden vind ik..En daar bedoel ik mezelf mee

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1347
(Gemiddelde waardering 4.5 met 4 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten