Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De paddentrek.

De paddentrek. Dat is volgens mij in het najaar, en zeker niet half augustus. Toch kom ik ’s morgens al een week padden tegen. Hele kolonnes. Wel de minivariant. Niet groter dan 1 centimeter. De eerste morgen nam ik er drie mee.
In mijn kindertijd was Catweazle een van mijn favoriete tv series. Samen met Pippi, Sandokan en Angelique. Avontuurlijke helden die hun eigen weg gingen. Die pad (Touchwood) van Catweazle was natuurlijk geweldig. Ik zag het al helemaal voor me. Mijn eigen pad! Afijn, omdat het kind nog steeds in mij leeft, besloot ik een paar padden mee te nemen naar mijn houten chalet in het bos. Het verschil hierin was wel dat ik de paddootjes in een bak zette waar ze niet uit konden. Met mos, gras, bosgrond, zaden en een grote kei maakte ik een prachtig vakantieoord. Ze kregen elke dag regenwater, wat ik verzamel, en geen hard kraanwater.
De tweede morgen nam ik er weer twee mee. Er zat een pikzwarte tussen, en die fascineerde me. Hij ontpopte zich als de baas. Een halve dag lang heb ik ze gefotografeerd en bestudeerd. Ik moet zeggen, gave foto’s! Maar ook; ik vond het zielig. Het was duidelijk dat het vakantieoord een hel was voor ze. Ze sprongen regelmatig tegen de “muren” omhoog, met een kracht die me verbaasde. Als je 15 keer je lichaamslengte omhoog kan springen als peuter, nou, dan neem ik me petje voor je af. De kleine bruingroene paddootjes zaten in een clustertje bij elkaar, de zwarte moest wel de Sandokan zijn. Hij keek me in de lens zelfs smerig aan, hij was niet bang, die kleine dikkop! Hij ontsnapte de volgende dag als eerste; de held! Dat gaf de rest natuurlijk hoop. Ware het niet dat toen ik Zwartnek op de rand van de bak zag zitten, triomfantelijk met de paddeborst vooruit, ik hem met een pink terug keilde de bak in. Weg hoop. Weg glorie. Weg aanzien.
Dat was hard. De dag daarna regende het. De dag daarna weer. Ik was ervan overtuigd dat hij een vloek over me had uitgesproken. Mijn humeur was sinds lange tijd ver beneden alle peil, en mijn zinksessie verlaagde zich tot vluchtplannen naar het buitenland. Buiten in de regen keek ik in de bak, waar het vakantieoord welig tierde. Zwartnek zat alleen eenzaam op zijn kei strak omhoog te turen. Ik heb hem met de hele harem vrij gelaten; wel in mijn tuin, maar dat vonden ze niet erg.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1224
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster