Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De overgang is een meevaller

Altijd gedacht dat dat vreselijk zou zijn maar eigenlijk valt dat best mee, sterker nog ik vind het wel lekker!
Natuurlijk zweet je zo erg dat je brillenglazen beslaan maar dan denk ik : ik ben net een kok achter het fornuis in een vijf sterren restaurant en ik hoef niet eens te koken .
Vroeger dacht ik nog ik moet dit en ik moet dat nog allemaal maar sinds we weer samen zijn zijn we net een stel pubers. Hebben we geen zin om op te ruimen doen we het toch niet, geen zin om te koken dan bellen we wat en nemen we er toch lekker een vitaminepil achteraan, zo ook alles weer binnen!
Aan al die gekkigheid van onderzoekjes doe ik niet mee, ze kunnen wel een doe het zelf pakket voor mijn ontlasting sturen maar verder dan de hond testen kom ik niet .
Ik zit er allemaal niet op te wachten ,mijn deadline heb ik al gehaald ik ben inmiddels vijf jaar ouder dan mijn moeder ooit geworden is en dat is voor mij wel bepalend geweest.
Het mooie van deze fase in je leven is dat er niks meer moet en dat je het meeste al een keer beleefd hebt dus hoe ingewikkeld kan het nog zijn? Vroeger kon ik nog wel eens ergens van schrikken en nu denk ik hoog uit : Zo dan en welke dwaas heeft dit verzonnen? Het is wel lekker relaxed allemaal.
Vroeger ging ik op reis met een half huishouden tegenwoordig met een portemonnee en een iPad en geloof me dat is zat de rest is te koop. Vroeger dacht ik ook ik wil daar nog eens werken en dat nog eens doen en tegenwoordig denk ik : zodra ik het niet meer leuk vind ga ik met pensioen en dan breid ik mijn hobby eens uit.
Pas zei iemand dat hij zo bang was om in een zwart gat te vallen en dat hij dan maar vrijwilliger ging worden ergens. Nou ik word hooguit vrijwilliger op de Thalys en verder vermaak ik mezelf wel.Ik moet er niet aan denken om twee keer per week vrijwilliger te zijn in de bibliotheek of in de wereldwinkel maar goed ieder zijn ding.
Nee dan ga ik wel op een terrasje een kopje koffie drinken. Dan zie je genoeg voorbij komen waarvan je denkt: dit kan toch niet waar zijn?  En komt er niks voorbij dan sla ik mijn krant open en vermaak me met de onzin die erin staat.
Eerst hadden we een boterberg nu een tekort, wel of geen kabinet (het grootste Pinokkio circus ooit). Nee ik vermaak me wel.
Dus eigenlijk kan ik de overgang iedereen aanraden en denk gewoon : met een beetje tolerantie ben je altijd op vakantie!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 672
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten