Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

De overgang is een meevaller

Altijd gedacht dat dat vreselijk zou zijn maar eigenlijk valt dat best mee, sterker nog ik vind het wel lekker!
Natuurlijk zweet je zo erg dat je brillenglazen beslaan maar dan denk ik : ik ben net een kok achter het fornuis in een vijf sterren restaurant en ik hoef niet eens te koken .
Vroeger dacht ik nog ik moet dit en ik moet dat nog allemaal maar sinds we weer samen zijn zijn we net een stel pubers. Hebben we geen zin om op te ruimen doen we het toch niet, geen zin om te koken dan bellen we wat en nemen we er toch lekker een vitaminepil achteraan, zo ook alles weer binnen!
Aan al die gekkigheid van onderzoekjes doe ik niet mee, ze kunnen wel een doe het zelf pakket voor mijn ontlasting sturen maar verder dan de hond testen kom ik niet .
Ik zit er allemaal niet op te wachten ,mijn deadline heb ik al gehaald ik ben inmiddels vijf jaar ouder dan mijn moeder ooit geworden is en dat is voor mij wel bepalend geweest.
Het mooie van deze fase in je leven is dat er niks meer moet en dat je het meeste al een keer beleefd hebt dus hoe ingewikkeld kan het nog zijn? Vroeger kon ik nog wel eens ergens van schrikken en nu denk ik hoog uit : Zo dan en welke dwaas heeft dit verzonnen? Het is wel lekker relaxed allemaal.
Vroeger ging ik op reis met een half huishouden tegenwoordig met een portemonnee en een iPad en geloof me dat is zat de rest is te koop. Vroeger dacht ik ook ik wil daar nog eens werken en dat nog eens doen en tegenwoordig denk ik : zodra ik het niet meer leuk vind ga ik met pensioen en dan breid ik mijn hobby eens uit.
Pas zei iemand dat hij zo bang was om in een zwart gat te vallen en dat hij dan maar vrijwilliger ging worden ergens. Nou ik word hooguit vrijwilliger op de Thalys en verder vermaak ik mezelf wel.Ik moet er niet aan denken om twee keer per week vrijwilliger te zijn in de bibliotheek of in de wereldwinkel maar goed ieder zijn ding.
Nee dan ga ik wel op een terrasje een kopje koffie drinken. Dan zie je genoeg voorbij komen waarvan je denkt: dit kan toch niet waar zijn?  En komt er niks voorbij dan sla ik mijn krant open en vermaak me met de onzin die erin staat.
Eerst hadden we een boterberg nu een tekort, wel of geen kabinet (het grootste Pinokkio circus ooit). Nee ik vermaak me wel.
Dus eigenlijk kan ik de overgang iedereen aanraden en denk gewoon : met een beetje tolerantie ben je altijd op vakantie!
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 734
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…