Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

De nieuw Carrie Bradshaw?

columnsNee hoor, ik ben niet de nieuwe Carrie van Sex and the city. Ik ben gewoon een meisje met een passie. Op papier kan je je gevoelens kwijt, je frustraties en je grootste verlangens. Papier is geduldig, sputtert niet tegen als je iets anders omschrijft dan het in werkelijkheid is en is mijn beste vriend. Vroeger al wou ik graag schrijfster worden en nu nog, het is en blijft een droom, ik zie mezelf al zitten, op een boerderij, tussen de velden, bomen en loeiende koeien. Enkel ik en mijn, in dit geval, word document.

Een tas warme thee, koffie of voor de liefhebbers, een wijntje. Natuurlijk niet voor 12 uur ‘s middags! Nadenken, filosoferen en creatief wezen. Ik zie het volledig zitten, toch koos ik voor een studie met iets meer zekerheid: juf in de lagere school. Als ik heel eerlijk ben, ik doe het enkel voor de kindjes, ik hou van ze, hen zien lachen, is het mooiste wat er is. Een kind is eerlijk, puur en vooral héél erg lief. Wanneer je ziet dat een kind blij is om je te zien en naar je toe komt gerend om je te knuffelen of te zeggen dat ze jou als juf willen, mijn moederhart smelt. Oh ja, ook al ben ik nog ‘maar’ 20 jaar, mijn biologische klok tikt. Kindjes? Meerdere? Over dit en enkele maanden? Graag! Maar of mijn vriend hier ook zo over denkt, laat ik in het midden.  

Ik ben helemaal niet zoals Carrie Bradshaw uit Sex and the city. Ik heb geen 3 beste vriendinnen die Samantha, Charlotte en Miranda heten. Jammer maar helaas woon ik niet in New York maar in het bescheiden Antwerpen, wat natuurlijk ook een geweldige stad is, daar niet van. Verder ben ik ook niet zoals hen, ik heb niet elke week een andere man in mijn bed en doe ook niet aan yoga, pilates of ‘shop till you drop’. Mijn leven is in vergelijking heel maar dan ook heel saai. Eigenlijk heb ik daar geen problemen mee, integendeel. Ik ga ook naar de Starbucks, koop ook kleren die net te duur zijn voor mijn budget en ik schrijf, net zoals het hoofdpersonage. By the way, mijn naam is ook Sara maar dan niet met een H zoals Sarah Jessica Parker die Carrie speelt. Stiekem hebben we toch wel wat gemeen. 

Het is tijd om te studeren, de examens staan bijna voor de deur en ik heb al meer dan genoeg herexamens. Ik spreek jullie later!

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1149

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.