Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

De Medicatie Is Op.

Het was weer een raar dagje vandaag. Mijn medicatie was op dus had ik, volgens mijn welwetende psychiater een probleem. Niet dat ze dat vandaag gezegd heeft, dat heeft ze al velen malen in het verleden gezegd omdat ze niet gelooft dat ik ze in neem. Kijk de realiteit in de ogen, is mijn advies. Dat is gezonder.

Maar ik had dus een probleem. Zodra ik wakker werd wist ik het eigenlijk al. Er heeft deze nacht een verschrikkelijke storm plaatsgevonden boven mijn huis. De winderige krachten speelden met de lucht en openden zo mijn raam. Nu heb ik niks tegen winderige dingen, men moet accepteren wat nu eenmaal is, maar die vogelpoep die er door was gevallen vond ik minder leuk.

Ik slaap namelijk onder mijn raam. U kan dus begrijpen dat mijn gezicht vol duivenpoep hing en dat was niet zo leuk. Shit happens, maar duiven shit is geen goede shit. Ik durf zelfs te wedden dat er zwaluwen bij zaten. Als je zoiets meemaakt, 's morgens vroeg, dan weet je dat die dag niet veel soeps zal zijn. Toen ik de drek uit mijn ogen had gesmeerd en mijn mond area had gereinigd ging ik naar beneden. De rest zou ik daar wel doen. Tot ik daar zag dat mijn medicatie op was.

Nu moet je begrijpen dat ik niet slecht wil overkomen. Ik ben er namelijk zeker van dat de psychiater vorige keer een videozendertje heeft geplaatst op mijn voorhoofd. Om videomateriaal te verzamelen. Gewoonweg omdat ze niet geloofd dat ik mijn pilletjes in neem. Ik wil dus zoals ik al zei, niet slecht overkomen. Ik wist dat ze meekeek en mijn reactie was vliegensvlug naar de apotheek gaan. Dat deed ik dan ook.

Natuurlijk stond ik daar mooi voor paal in de apotheker met mijn gezicht vol duivendrek. Nu ja, je word zulke dingen gewend. De pillen die je moet nemen zeggen genoeg. Er werd dus geen enkele vraag gesteld.

Maar toen gebeurde het. Ik ging de apotheker buiten en zag mezelf binnenkomen zonder duivendrek op mijn gezicht. Ik bleef even staan om te kijken wat er zou gebeuren. Hij vroeg dezelfde medicatie en toen hij terug buiten kwam zei hij tegen mij: "Man, jij ziet er slecht uit."

Soms kan ik mezelf echt haten. Ik ben hem namelijk nog al tegengekomen. Het is mijn onderbewustzijn dat realiteit word. En dan haat ik mezelf want die andere heeft geen probleem. Het zou verdorie net andersom moeten zijn!

Waarom moet ik dat allemaal meemaken, Kan die andere Ik dat dan niet overkomen? Dan zie ik dat en schrijf ik daarover. Ik zit daar echt niets mee in met het zo te doen maar de realiteit is blijkbaar anders.

Ik heb hem dan maar gewoon in zijn edele delen gestampt. En toen werd ik wakker met veel pijn aan mijn kruis. Alsof er een truck was over gereden. Ik
merkte ook op dat er duivenpoep op mijn gezicht hing maar het raam was gesloten. Het beste van twee werelden zeker?

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1348

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.